STUDIU // Un aliat neașteptat (și aromat) în lupta cu kilogramele
Scorţişoara ne poate ajuta să slăbim. Un studiu recent a descoperit că substanţa care îi dă gustul specific stimulează topirea grăsimii.
Pentru acest studiu, specialiştii au colectat adipocite de la voluntari de diferite vârste, etnii şi greutăţi. Au tratat celulele cu aldehida cinamică, substanţa care dă aroma scorţişoarei. Şi au observat că genele şi enzimele care sporesc metabolismul lipidic au devenit mai active. Asta înseamnă că adipocitele au ars energia, în loc să o stocheze ca grăsime.
Cercetătorii spun că nu ar trebui să ne grăbim să punem scorţişoară la orice şi în cantităţi industriale, pentru că sunt necesare studii suplimentare ca să înţelegem cum putem profita de beneficiile acestei substanţe, dar şi dacă poate avea efecte secundare nedorite.
Ce este cert e că şi alte studii au demonstrat că acest compus chimic previne apariţia diabetului şi îmbunătăţeşte capacitatea de învăţare a şoarecilor.
Sursa: digi24.ro
Percheziții la doi PROCURORI cercetați PENAL pentru îmbogățire ilicită
IMPORTANT pentru călători: Dacă aveți un zbor de la Chișinău, trebuie să ajungeți la Aeroportul Internațional Chișinău cu trei ore înainte de decolare
VOT FINAL // Controalele abuzive pentru antreprenori, eliminate de către Parlament: Economii de aproape 70 de milioane de lei pe an