00:11:07 16.07.2019
 
Stiri

SFAT de la bancherul nr.1 din R. Moldova: Criptomonedele nu oferă nicio garanție din partea autorităților publice sau băncilor centrale și implică RISCURI

Economie 10.08.2018 16:00 Vizualizări1172 Autor: Ziarul National
SFAT de la bancherul nr.1 din R. Moldova: Criptomonedele nu oferă nicio garanție din partea autorităților publice sau băncilor centrale și implică RISCURI

Cetățenii care investesc în monede virtuale riscă să se frigă, inclusiv să piardă sumele sau să fie implicați în acțiuni de spălare de bani sau finanțare a terorismului.

„Așa-zisele „criptovalute”, numite și „monede virtuale”, „criptomonede” sau „monede criptate” nu sunt de fapt monede, ci active virtuale, electronice dacă vreți, fără nicio acoperire reală sau vreo garanție din partea autorităților publice și băncilor centrale. Acestea sunt utilizate preponderent în scopuri speculative și implică riscuri majore pentru utilizatori, printre care riscul de a pierde sumele investite și de a fi implicat în acțiuni de spălare a banilor și finanțarea terorismului, ținând cont de caracterul anonim al contrapărților. Această abordare este susținută de majoritatea țărilor dezvoltate și din regiune”, a declarat Sergiu Cioclea, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), într-un interviu publicat pe pagina instituției.

Întrebat dacă R. Moldova intenționează să inițieze o reglementare criptovalutară, Sergiu Cioclea a admis că acest lucru s-ar putea întâmpla.

„Deși activitatea privind emiterea și tranzacționarea criptovalutelor nu este supusă reglementării și supravegherii de către băncile centrale, aceasta cade sub incidența conformității fiscale și respectarea legislației referitor la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului. Dacă fenomenul de tranzacționare a monedelor virtuale va lua amploare în rândul cetățenilor noștri sau dacă legislația internațională în domeniul combaterii spălării banilor și finanțării terorismului va deveni mai restrictivă, BNM va veni cu inițiative de reglementare a criptovalutelor pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus guvernatorul BNM.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Voila 11.08.2018 06:12

Cum 'să fie implicați în acțiuni de spălare de bani sau finanțare a terorismului' daca nu-s beti? Vorbeste ciocalaul fara sa se gandeasca. Riscul major al cripto pentru sistemul bancar este ca nu mai pot fura banii omului simplu.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md