22:00:04 01.03.2024
Stiri

Rusia trimite FORȚE ARMATE lângă Dubăsari! Arhiepiscopul i-a BINECUVÂNTAT

Politică 18.10.2014 17:11 Vizualizări4338 Autor: Virginia Nica
Rusia trimite FORȚE ARMATE lângă Dubăsari! Arhiepiscopul i-a BINECUVÂNTAT hresboiu.files.wordpress.com


Militarii ruși din batalioanele care fac parte din trupele de menținere a păcii sunt treptat înlocuiți cu forțe armate noi din Federația Rusă, conform planului de rotație.

Potrivit oficialilor de la Moscova, rotația planificată a trupelor ruse în cadrul forțelor de menținere a păcii din cadrul Zonei de securitate dintre Tiraspol și Chișinău are loc în perioada 17-23 octombrie curent. Substituirea militarilor ruși se desfășoară acum pe o lungime de 60 de km și o lățime de 20 de km în perimetrul Zonei de Securitate.

Înainte de desfășurarea marșului soldaţilor ruși, arhiepiscopul Tiraspolului și Dubăsarului, Savva, a oficiat un serviciu divin și i-a binecuvântat pe militarii ruși care au fost dislocați, după un marș pe o distanță de 60 km, în unitatea centrală a Zonei de securitate din orașul Dubăsari.

Va urma dislocarea trupelor rusești în partea de sud a Zonei de Securitate, pe un segment de 80 de km cu o lățime de 14 km. Reprezentanții forțelor militare rusești susțin că, „după 22 de ani de la instalarea trupelor de menținere a păcii în Zona de Securitate, se poate de spus că operațiunea este una unică în lume, când după venirea trupelor de menținere a păcii, toate conflictele militare au încetat și nu au mai apărut din nou”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md