07:27:26 22.01.2019
 
Stiri

Rusia a DAT DE BANI, cu trei luni înainte de alegerile prezidențiale

Știri 20.01.2018 17:30 Vizualizări915 Autor: Ziarul National
Rusia a DAT DE BANI, cu trei luni înainte de alegerile prezidențiale Sursa: digi24.ro

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin fură startul campaniei electorale. La Kremlin se vorbeşte, cu trei luni înainte de alegerile prezidenţiale, despre cel mai amplu program de investiţii de la ultima candidatură a lui Putin, din 2012. Vor fi dezvoltate infrastructura, educaţia şi sănătatea. Şi bani există. Preţul barilului de petrol este în creştere.

Guvernul Rusiei discută, în această perioadă, despre un program de investiţii prin care să fie majorate fondurile alocate dezvoltării infrastructurii cu aproximativ 30%, iar cele din sănătate şi educaţie cu 20%!

În prezent, cheltuielile din aceste sectoare reprezintă 9% din Produsul Intern Brut al Rusiei, dar ar urma să crească cu 2,3 procente.

Planurile sunt pe termen scurt - în următorii trei-patru ani, iar discuţiile sunt conduse chiar de Andrei Belousov, consilier economic al preşedintelui Vladimir Putin.

Surse citate de Bloomberg spun că, pentru a trece de la intenţie la faptă, se iau în calcul reducerea cheltuielilor din securitate, dar şi majorarea unor taxe şi creşterea deficitului bugetar.

Calculele din prezent ar urma să fie aprobate spre sfârşitul anului, iar măsurile propriu-zise să fie implementate în 2021-2022. Cu alte cuvinte, ruşii se întind, în cunoştinţă de cauză, mai mult decât le permite plapuma pentru a-şi atinge scopul.

Analiştii economici ruşi compară, însă, actuala politică economică a Kremlinului cu un drum fără ieşire, cu o şosea care se opreşte în perete - pentru că nu produce nici creştere economică şi nici îmbunătăţirea nivelului de trai.Veniturile populaţiei cresc extrem de lent şi la fel de lent este şi ritmul în care Rusia iese din recesiune. Banca Mondială avertiza, în noiembrie anul trecut, că noi reduceri de cheltuieli în sănătate şi educaţie ar putea afecta creşterea economică şi bunăstarea populaţiei.

În 2016, Rusia a alocat pentru domeniul sănătăţii doar 3,6%. Prin comparaţie, Uniunea Europeană a alocat pentru acelaşi sector 7,2% din PIB. Iar ţara lui Puțin pare că este acum pregătită să îmbunătăţească aceste cifre.

Preţul barilului de petrol este în creştere: a atins, zilele trecute, chiar şi 70 de dolari. Taxele pe exportul de gaze și petrol reprezintă cea mai importantă sursă de venit pentru bugetul federal, undeva la 36%. Proporţia era şi mai mare când cotaţiile erau mai ridicate şi depăşea jumătate.

Anunţul marelui plan de investiţii vine cu trei luni înainte de alegerile prezidenţiale din Rusia, programate în luna martie. Cum nu se anunţă niciun contracandidat suficient de puternic, cel mai probabil Vladimir Putin va câştiga lejer cel de-al patrulea mandat.

Sursa: digi24.ro

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md