23:54:02 22.05.2024
Stiri

CONFIRMAT // Alianța dintre Platforma „DA” și socialiști, în CMC, bătută în cuie. Cele două fracțiuni au aprobat instituirea mai multor TAXE locale pentru locuitorii din Chișinău

Actualitate 16.12.2021 09:35 Vizualizări6018 Autor: Ziarul National
CONFIRMAT // Alianța dintre Platforma „DA” și socialiști, în CMC, bătută în cuie. Cele două fracțiuni au aprobat instituirea mai multor TAXE locale pentru locuitorii din Chișinău Captură


Alianța dintre Platforma „DA” și Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), despre care s-a vorbit anterior în presă, a fost confirmată ieri de votul consilierilor municipali ai lui Andrei Năstase. Aceștia au votat, alături de consilierii socialiști, pentru instituirea mai multor taxe locale în Chișinău.

Printre aceste taxe locale se numără cele pentru salubrizare. Proiectul de decizie cu privire la aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2022 a fost aprobat cu 38 de voturi ale consilierilor PSRM - 22, Platforma „DA” – 13 și câte un vot al PUN, PCRM, PD.

Propunerile votate de „majoritatea” PSRM – Platforma „DA” au fost sprijinite și de consilierul PUN, Corneliu Pântea. Acesta a și fost acuzat că ar fi parte al noii coaliții. În cadrul ședinței CMC, Pântea s-a arătat deranjat de asocierea cu socialiștii, invocând faptul că votul său este în beneficiul locuitorilor capitalei.

Surse din cadrul municipalității, citate de Adevărul.ro, au avertizat zilele trecute că aleșii locali din partea Platformei „DA” s-au înțeles cu cei de la PSRM ca să formeze o majoritate în CMC, „în schimbul unor favoruri și scheme, care le-ar aduce anumite beneficii”.

Scopul de bază a acestei coaliții este votarea bugetului capitalei pentru anul viitor, care a fost suspus dezbaterilor în cadrul unei ședințe extraordinare, convocată de primarul de Chișinău, Ion Ceban.

Menționăm că PSRM are 22 de consilieri municipali în CMC, din totalul de 51, ceea ce înseamnă că nu le ajung patru mandate pentru a avea majoritate. Fracțiunea condusă de Andrei Năstase este formată din 13 consilieri, respectiv, împreună cu socialiștii, au 35 de voturi, ceea ce le asigură o majoritate confortabilă în CMC.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md