05:07:39 16.04.2024
Stiri

DOC // Uniunea Europeană a impus SANCȚIUNI pentru încă șase persoane din R. Moldova, care ar fi implicate în DESTABILIZĂRI. LISTA cuprinde persoane din anturajul lui Ilan Șor

Actualitate 22.02.2024 16:55 Vizualizări1907 Autor: Ziarul National
DOC // Uniunea Europeană a impus SANCȚIUNI pentru încă șase persoane din R. Moldova, care ar fi implicate în DESTABILIZĂRI. LISTA cuprinde persoane din anturajul lui Ilan Șor


Consiliul European a impus sancțiuni împotriva a încă șase persoane și o organizație, toate responsabile de acțiuni îndreptate spre destabilizarea, subminarea și amenințarea suveranității și independenței R. Moldova. În conformitate cu decizia Consiliului, activele acestora în UE vor fi înghețate, iar persoanelor le va fi interzisă intrarea și călătoria pe teritoriul blocului comunitar.

Printre persoanele sancționate de UE se numără persoane apropiate fugarului Ilan Șor. Este vorba de Alina Corșicova - șefa unor trusturi ce cuprind televiziunile Accent TV și Primul în Moldova, cărora li s-a suspendat licența, Dumitru Chitoroagă - proprietarul canalor de televiziune TV6 sau Orhei TV, Maria Albot - consiliera pe teme externe a bașcanului UTA Găgăuzia, administratoarea fundației „Miron Șor” și prorusul Victor Petrov - politician, membru al Adunării Populare din autonomia găgăuză.

Totodată, pe listă se regăsește și Chiril Guzun, fondatorul și președintele organizației „Scutul Poporului”. Această organizație a întrerins încercări de a submina guvernarea, inclusiv prin incitarea la revolte și demonstrații violente.

De asemenea, este sancționat și Dmitri Miliutin, șeful adjunct al Departamentului de Informații Operaționale al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, responsabil pentru operațiunile secrete ale Kremlinului în R. Moldova, în special în Transnistria, începând cu 2016.

„R. Moldova este una dintre țările cele mai afectate de urmările invaziei ilegale a Rusiei în Ucraina. Există încercări serioase, crescânde și continue de destabilizare a statului. Listările de azi trimit un nou semnal politic important de susținere neclintită pentru R. Moldova, stabilitatea, independența și suveranitatea sa”, a declarat Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.

Persoanele și organizația vizate de sancțiunile adoptate astăzi sunt supuse unei înghețări a activelor. Cetățenilor și companiilor din UE li se va interzice să le pună la dispoziție fonduri. În plus, cele șase persoane sunt supuse unei interdicții de călătorie, care le interzice să intre și să tranziteze teritoriul UE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md