Reţeta Tamarei Șchiopu // Plăcintă pentru oaspeți


Pentru gospodinele care nu au cuptor de țară să coacă plăcinte, vă propun această rețetă simplă, neobișnuită și delicioasă pe care am inventat-o chiar eu, când aveam oaspeți pe neprins de veste.
Se folosește aluatul filo, care se vinde în supermarketuri, în secțiile pentru produse congelate. Filo este un aluat din foi subțiri ca hârtia și dintr-un pachet vă veți alege cu două tăvi de plăcinte.
Ingrediente pentru o tavă
Metoda de preparare
Într-o strachină adâncă amestecați brânza de vaci, frișca, ouăle și uleiul. Veți obține o masă subțire de consistența cremei.
Sărați-o după gust.
Încălziți cuptorul până la 180 de grade.
Într-o tavă adâncă aranjați prima foaie de aluat filo, boțind-o în așa fel ca să încapă pe tavă.
Peste foaia boțită turnați două-trei linguri de cremă de brânză și întindeți-o ușor, cu spatele lingurii.
Acoperiți-o cu altă foaie la fel boțită și turnați din nou brânză cu ou.
Repetați până când se termină crema (cam jumătate din foile de aluat).
Străduiți-vă ca ultimul strat să fie de brânză cu ou.
Puneți tava la cuptor pentru 35-40 de minute, până când plăcinta crește și se rumenește bine.
Scoateți-o din cuptor, tăiați-o cu un cuțit în părți egale și serviți-o fierbinte, cu o salată verde și smântână.
Poftă bună!













































































