23:09:15 30.07.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Desert din pere în vin dulce

Social 21.02.2015 16:30 Vizualizări2870
Rețeta Tamarei Șchiopu // Desert din pere în vin dulce

Folosiți vinuri dulci autohtone, tip „Buchet Moldavii” alb, sau „Muscat”. La fierbere, alcoolul din vin se va evapora, iar desertul va fi potrivit pentru toată lumea.

Ingrediente

  • 200 de grame de zahăr
  • 125 ml de vin dulce, tip „Muscat”
  • un bețișor de scorțișoară
  • patru-cinci boabe de piper negru
  • coaja rasă a unei portocale
  • patru pere întregi, curățate, dar cu codița păstrată
  • Metoda de preparare

      1.Zahărul se pune într-o cratiță adâncă, împreună cu scorțișoara, piperul și coaja de portocală. Se adaugă vinul și se pune totul la foc mic, să înceapă a fierbe.

      2.Baza perelor se taie în așa fel ca ele să stea vertical în cratiță. Se gătesc în siropul de vin timp de 20-30 de minute, la foc mic.

      3.Cu un bețișor de cocktail se verifică dacă perele sunt moi, apoi se scot cu o lingură găurită.

      4.Dacă siropul e prea subțire, se mai ține la foc mediu 10-15 minute, să fie de consistența mierii subțiri.

      5.Fiecare pară se aranjează în boluri adânci și se toarnă două linguri de sirop peste ele.

    Se servesc fierbinți. La dorință se servește și înghețată sau iaurt natural.

    Autor:
    Top stiri

    Sondaj
    Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte