Rețeta Tamarei Șchiopu // Biscuiți „trandafirași”


Ingrediente
Metoda de preparare
Separăm gălbenușurile de albușuri.
Peste gălbenușuri adăugăm drojdia proaspătă, apoi adăugăm smântâna și amestecăm bine.
Adăugăm și untul sau margarina topită la temperatura camerei. Încorporăm făina și frământăm aluatul, care este unul moale, dar nu se lipește de mâini.
Imediat ce aluatul e gata, începem să facem „trandafirii”. Împărțim aluatul în bucăți mici de aceeași dimensiune (mărimea unui ou de gâscă), le lăsăm să se odihnească 15-20 min. la călduț.
În acest timp, batem albușurile (10-15 min.) până când se creează creste de spumă. Apoi, adăugăm treptat tot zahărul, mai batem încă 5 minute.
Fiecare biluță de aluat o întindem, nu foarte subțire, punem o lingură de albuș și o ungem peste suprafața foii întinse, presărăm miez de nucă, facem rulou și tăiem cam 5-6 bucăți din fiecare rulou.
Fiecare bucată tăiată o strângem puțin în partea de jos, iar partea de sus o desfacem asemeni petalelor de trandafir.
Punem „trandafirii” pe o tavă, la rolă, la 180 de grade pentru 20 de minute.
Când sunt un pic rumeniți, îi scoatem, îi lăsăm să se răcorească câteva minute, îi aranjăm pe un platou și-i presărăm ușurel cu zahăr pudră.













































































