REȚETĂ // Supă cremă de morcovi cu ghimbir
În zilele friguroase de iarnă, o supă fierbinte și consistentă te ajută să te încălzești și îți oferă o stare plăcută. Iar o supă cremă de morcovi este opțiunea perfectă dacă vrei un preparat delicios și hrănitor. Iată cum se prepară:
Ingrediente:
1,3 kg morcovi, curățați și tocați
1 ceapă, tăiată felii subțiri
2 linguri cu ulei de măsline
6 căni cu supă de legume
o bucățică de 2,5 cm de ghimbir, curățat
coriandru proaspăt sau pătrunjel
1/4 cană cu semințe decojite de dovleac
sare și piper după gust
Mod de preparare:
Într-o oală medie, încinge uleiul de măsline la foc mediu.
Adaugă morcovii și ceapa, asezonează cu sare și piper, apoi sotează până când ceapa s-a înmuiat, aproximativ cinci minute.
Adaugă ghimbirul și mai sotează încă un minut.
Adaugă supa de legume și lasă la fiert la foc mare până începe să clocotească.
Redu apoi focul și lasă să fiarbă încet până când morcovii s-au înmuiat, aproximativ 20 de minute.
Pune supa în blender, în câteva serii dacă nu încape tot conținutul, și mixează până obții o cremă fină.
Mai poți folosi un blender vertical, cu ajutorul căruia să mixezi direct în oală.
Pune supa în boluri și presară frunze tocate de pătrunjel sau coriandru și câteva semințe de dovleac.
Sursa: eva.ro
SONDAJ IRI // Cetățenii R. Moldova au cea mai mare încredere în Maia Sandu. Socialistul Dodon pierde teren în Chișinău, fiind devansat de un fost coleg de-al său
VIDEO // Terenul fostului Stadion Republican, aflat în RUINE de 17 ani, va fi vândut Ambasadei SUA cu circa 15 MILIOANE de euro. Autoritățile au pus câteva CONDIȚII americanilor, care vor ridica pe acel loc noul sediul al AMBASADEI
Chișinăul acuză pretinsele autorități transnistrene că BLOCHEAZĂ efectuarea recensământului populației și al locuințelor în stânga Nistrului: „Tiraspolul continuă să mențină bariere artificiale între ambele maluri ale Nistrului”