REȚETĂ // Prăjitura „Revelionica”. Am s-o fac în seara de Revelion!
Ingrediente necesare pentru aluat:
150 grame unt
100 grame zahăr
1 lingură cacao
1/2 pachet praf de copt
250 grame făină
1-2 linguri smântână
Mod de preparare:
Untul împreună cu smântâna, făina, praful de copt, zahărul și cacao se omogenizează bine până când se obține un aluat cremos pe care îl împărțim în două. Prima foaie se întinde pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusă peste umplutura de cocos.
Crema de cocos
6 albușuri
10 linguri zahăr
200 grame nuca de cocos
Albușurile se bat spumă cu zahărul și se adaugă nuca de cocos. Crema se pune în tavă peste prima foaie și se acoperă cu cea de a doua foaie. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 170-175 grade, pentru aproximativ 15 minute.
Crema de vanilie:
6 gălbenușuri
200 grame zahăr
3 linguri făină
1 plic budincă de vanilie
300 ml lapte
250 grame unt
1 esență vanilie
Toate ingredientele menționate mai sus, mai puțin untul și vanilia, se mixează împreună, apoi se pun la foc mic până se îngroașă. Peste crema răcită se pune untul frecat spumă puțin câte puțin și esența de vanilie.
La final, se glazurează cu ciocolată și se pune la frigider.
Poftă bună!
Sursa: gandbunmedia.ro
Guvernul României susține Mitropolia Basarabiei: ,,Alocarea anuală a 2 milioane de euro de către Guvernul României a facilitat construirea și renovarea de biserici și centre sociale din Basarabia"
Janina Sitaru, secretar de stat al MAE de la București: ,,În anul trecut, 68% asistența oficială pentru dezvoltare acordată de România a fost pentru R. Moldova. Locul R. Moldova e în Uniunea Europeană și România este un puternic susținător"
Filmul de pe Netflix care a depășit toate așteptările. Joacă Ryan Reynolds în el și a ajuns în topuri pe tot globul