21:02:49 05.10.2024
Stiri

REȚETĂ // Prăjitura „Revelionica”. Am s-o fac în seara de Revelion!

Știri 15.12.2018 18:33 Vizualizări3519 Autor: Ziarul National
REȚETĂ // Prăjitura „Revelionica”. Am s-o fac în seara de Revelion! sursa: google.ro


Ingrediente necesare pentru aluat:

150 grame unt

100 grame zahăr

1 lingură cacao

1/2 pachet praf de copt

250 grame făină

1-2 linguri smântână


Mod de preparare:

Untul împreună cu smântâna, făina, praful de copt, zahărul și cacao se omogenizează bine până când se obține un aluat cremos pe care îl împărțim în două. Prima foaie se întinde pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusă peste umplutura de cocos.

Crema de cocos

6 albușuri

10 linguri zahăr

200 grame nuca de cocos

Albușurile se bat spumă cu zahărul și se adaugă nuca de cocos. Crema se pune în tavă peste prima foaie și se acoperă cu cea de a doua foaie. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 170-175 grade, pentru aproximativ 15 minute.

Crema de vanilie:

6 gălbenușuri

200 grame zahăr

3 linguri făină

1 plic budincă de vanilie

300 ml lapte

250 grame unt

1 esență vanilie

Toate ingredientele menționate mai sus, mai puțin untul și vanilia, se mixează împreună, apoi se pun la foc mic până se îngroașă. Peste crema răcită se pune untul frecat spumă puțin câte puțin și esența de vanilie.

La final, se glazurează cu ciocolată și se pune la frigider.

Poftă bună!

Sursa: gandbunmedia.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.10.2024 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // Klimenko, evoluția u...

30.09.2024 09:46 Nicolae Negru Nicolae Negru // Logica rezistenței

27.09.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Voronin, heraldul lu...

Meteo in Moldova

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md