REȚETĂ de Sfântul Dumitru // Tartă cu pere și ciocolată
Ingrediente pentru tartă cu pere și ciocolată:
1 1/4 cană făină de migdale
3 linguri unt, topit
2 linguri de miere
1 cană lapte de orez
3 linguri amidon de porumb
2 linguri praf de cacao
2 linguri de miere
1/2 lingură scorțișoară
1 vârf de cuțit de nucșoară
1 vârf de cuțit condimente amestecate sau cuișoare
1 pară.
Cum se prepară tartă cu pere și ciocolată
Amestecă într-un castron făina cu untul și mierea. Toarnă totul într-o tavă unsă și da-o la cuptor la 170 grade Celsius pentru 10 minute, pentru a obține crusta.
Pentru cremă, amestecă laptele de orez cu amidonul și praful de cacao. Adaugă apoi niște zahăr dacă vrei îndulcitor sau miere. Pune-o apoi pe foc amestecând mereu timp de șase minute, până când crema s-a îngroșat bine.
Pentru glazură trebuie să amesteci cele două linguri de miere cu scorțișoară, nucșoară și cuișoarele. Pune pe foc până când mierea se înmoaie.
Fierbe para întreagă, 20 de minute. Feliază apoi fructul. Toarnă crema în crustă, așază feliile de pară, apoi toarnă glazura.
Sursa: realitatea.net
„Pobeda” și Kremlinul nu-l va ajuta pe Șor să scape de PUȘCĂRIE. Recean: „Șor conduce o grupare criminală finanțată din banii Kremlinului și am încrederea că va fi tras la răspundere de către instituțiile din R. Moldova”
LEGE // Denumirile geografice de pe teritoriul R. Moldova, scrise în limba română: Cum vor fi anunțate localitățile în care trăiesc minorități naționale
Nicolae Ciucă, în cadrul întrevederii cu ministra Justiției de la Chișinău: „Puteți conta pe sprijinul României în implementarea reformelor asumate în justiție și în lupta împotriva corupției”