REȚETĂ de post // Chifteluțele de cartofi cu usturoi și verdeață


Chifteluțele de cartofi sunt foarte gustoase si sățioase, astfel vei putea manca în perioada postului, dar și în orice altă perioadă, o mâncare sănătoasă si gustoasă. Iată de ce ai nevoie:
Ingrediente: 7 cartofi fierţi şi ulterior răzuiţi, 2 morcovi fierți și răzuiţi, o legătură ceapă verde, o legătură de pătrunjel sau mărar tocat mărunt, sare si piper după gust, un vârf de cimbru uscat (opțional), 3 căţei de usturoi răzuiţi, 50 g pesmet, ulei pentru prajit.
Mod de preparare: Cartofii si morcovii se pun la fiert cu tot cu coajă si după ce au fiert se lasă la răcit. După ce s-au răcit se decojesc şi se dau prin răzătoarea mică. Într-un bol se amestecă compoziția de cartof si morcov cu mărarul tocat mărunt și ceapa verde tocată mărunt, se adaugă sare și piper după gust, 4 linguri de pesmet, usturoiul răzuit sau pisat, cimbrul.
Se omogenizează bine ingredientele si se formează chifteluţele. Le puteti face plate sau le puteți forma cu lingura. Dacă doriți le mai puteți trece încă o dată prin pesmet.
Se pun la prăjit într-o tigaie încinsă cu puţin ulei si se întorc cu grija până se rumenesc pe ambele părţi, apoi se scot pe un șervețel de bucătărie să se absoarbă uleiul în exces.
O variantă sănătoasă ar fi să puneți chifteluţele la cuptor pentru a evita prăjirea lor în ulei dar vor ieși puțin mai tari și uscate.
Vă urăm poftă bună!
Sursa: gandbunmedia.ro













































































