13:22:28 22.04.2024
Stiri

REMEDII // Ceaiuri care îţi fac pielea frumoasă pe timp de iarnă

Știri 29.11.2015 13:00 Vizualizări2230 Autor: Daniela Hadei
REMEDII // Ceaiuri care îţi fac pielea frumoasă pe timp de iarnă expresspress.ro


Un bun antioxidant pentru zilele de iarnă este ceaiul verde, acesta poate fi folosit sub formă de comprese aplicate pe ochii obosiţi. Ceaiul verde le redă luminozitatea, activează circulaţia în zonă şi reduce pungile şi umflăturile.

La fel de bun este și ceaiul de sunătoare, care repară pielea crăpată a mâinilor şi calmează arsurile solare. E un bun dezinfectant, descongestionant, emolient, regenerant. Se aplică local sub formă de cataplasmă. Se îmbibă o compresă în infuzie şi se lasă să acţioneze cât mai mult timp posibil pe zona afectată.

Ceaiul de coada-şoricelului se foloseşte în tratamentul şi întreţinerea tenurilor alergice şi iritate, însă are acţiune benefică şi asupra pielii îmbătrânite, lipsite de supleţe şi elasticitate.

Efecte uimitoare are și ceaiul de muşeţel, care se foloseşte sub formă de comprese pentru ochii obosiţi, e perfect pentru a clăti faţa, în cazul tenurilor iritate, deshidratate sau se poate combina în diverse măşti naturale, scrie Click.ro.

Ceaiul de gălbenele se foloseşte pentru tenul uscat şi palid, activează circulaţia şi revigorează pielea. Florile de gălbenele conţin un ulei cu proprietăţi cicatrizante şi calmante. Se poate pulveriza pe pielea feţei sau folosi comprese pe locurile mai afectate.

Ceaiul de urzică e recomandat pentru tenurile grase şi reface ţesuturile degradate. Seara, înainte de culcare, pune-ţi pe faţă câteva comprese pe tenul curat şi lasă-le 10-15 minute. Astfel, vei combate excesul de sebum. Planta conţine vitaminele A, C şi B2, care vitaminizează tenul. În acelaşi timp, infuzia se foloseşte la clătirea părului, având efect antimătreaţă.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md