Ceaiuri pentru stres // Cum să te DETENSIONEZI după o zi încărcată sau o perioadă grea
Ai traversat o perioadă plină de stres? Te simți încordat și cu nervii întinși la maximum și nu știi cum să-ți recapeți liniștea? Apelează la minunatele ceaiuri pentru stres.
Iată o listă cu șase ceaiuri pentru stres, care te vor ajuta să-ți recapeți echilibrul.
Ceai Mate
Ceaiul Mate este o băutură care provine din frunzele plantei Yerba Mate. Ceaiul Mate conține foarte mulți antioxidanți, aminoacizi, polifenoli, vitamine și minerale, elemente foarte utile pentru buna funcționare a organismului nostru:
Ceaiul de roiniță
Ceaiul de roiniță tratează depresia cauzată de suprasolicitarea de fiecare zi, îmbunătățește memoria, este un remediu excelent în nevrozele cardiace, în stări de anxietate, stări depresive, combate insomnia și migrenele. Ceaiul de roiniță liniștește sistemul nervos, te liniștește și calmează stările tensionate asociate cu stresul.
Ceaiul de mentă
Ceaiul de mentă are o puternică acțiune antistres, combate simptomele cauzate de anxietate și stres: durerile de cap, migrenele, deranjamentele stomacale cauzate de stări nervoase. Băut înainte de culcare, ceaiul de mentă relaxează, calmează și induce starea de somn odihnitor.
Ceaiul de sunătoare
Ceaiul de sunătoare se numără pe lista celor mai bune ceaiuri pentru organism. Persoanele care adorm greu și au un somn zbuciumat, obositor, ar trebui să bea seara un ceai de sunătoare, îndulcit cu un vârf de linguriță de miere de albine.
Ceaiul de sunătoare este benefic în tratarea depresiei ușoare și a celor care acuză stări de proastă dispoziție și de nefericire inexplicabile.
Ceaiul de tei
Ceaiul de tei este un remediu natural pentru stres și insomnie. Florile parfumate sunt printre cele mai cunoscute leacuri naturale cu efect calmant și cu efect liniștitor. Consumat seara înainte de culcare, ceaiul de tei este:
· relaxant,
· calmant,
· ușor sedativ,
· liniștitor,
· parfumat,
· alungă insomnia, este apreciat că o băutură magică,
· ideal pentru un somn liniștit și odihnitor.
Ceaiul de lavandă
Lavanda are proprietăți terapeutice valoroase și este folosită în tratarea a peste 70 de afecțiuni. În compoziția plantei au fost identificate peste 40 de componente care nu pot fi obținute pe cale de sinteză în laborator. În compoziția sa se regăsesc alcoolul olifalic, acidul acetic, taninul și principiile amare, care atribuie lavandei virtuți vindecătoare incredibile. Preparatele din lavandă (infuzia și tinctura) sunt de mare ajutor în cazul celor care acuză stări de excitație nervoasă, stres și stare de neliniște, tristețe inexplicabilă și proastă dispoziție.
Lavanda este un calmant puternic, ce poate să fie folosită sub formă de tinctură și uleiuri volatile, recomandate în nevroze și în suprasolicitarea psihică sau sub formă de ceai, infuzie, pentru liniștirea imediată după o zi încărcată.
Sursa: stirilekanald.ro
Cutremur puternic, resimțit la Chișinău: Seismul s-a produs în Vrancea
Biroul Politici de Reintegrare, despre cazul scriitorilor interziși în Transnistria: „Retorica pacifistă a Tiraspolului este una de fațadă, nu există nicio deschidere pentru comunicare”. Mediatorii internaționali, sesizați
Nouă participanți la referendumul constituțional din 20 octombrie: Partidele care vor convinge oamenii să spună NU la referendum, în minoritate