15:59:53 18.05.2024
Stiri

Măsuri SPECIALE la frontieră în perioada sărbătorilor de iarnă

Social 17.12.2015 19:30 Vizualizări2178 Autor: Galina Munteanu
Măsuri SPECIALE la frontieră în perioada sărbătorilor de iarnă


Polițiștii de frontieră și vameșii din R. Moldova au început deja pregătirile pentru perioada în care trecerea frontierei R. Moldova ar putea fi luată cu asalt de sărbători.

Potrivit Poliției de Frontieră, procedurile de control vor fi simplificate, astfel ca să se evite aglomerările și să se ofere confort celor care traversează hotarul.

Începând de pe data de 16 decembrie curent și până pe 16 ianuarie 2016, autoritățile de frontieră vor lucra la capacitate maximă, iar fluxul de persoane şi mijloace de transport va fi monitorizat în regim non-stop.

În cadrul Poliției de Frontieră, la necesitate, va fi suplimentat numărul angajaților care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi mijloacelor de transport, dar va fi repartizată și tehnică portativă de citire a documentelor de călătorie, inclusiv cea de citire a paşapoartelor biometrice, în cele mai „active ” puncte de trecere, atât de la frontiera moldo-română, cât și la cea moldo-ucraineană.

La fel, în funcție de situație, se va mări numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea frontierei de stat, iar pentru prevenirea şi combaterea infracționalității transfrontaliere, vor fi intensificate relaţiile de conlucrare şi colaborare cu subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne şi cu organele administrației publice locale, inclusiv cu instituțiile de frontieră din țările vecine.

De asemenea, la solicitarea repezentanților administrației publice locale, vor fi deschise puncte de trecere locale, amplasate pe sectorul moldo-ucrainean. Scopul este de a facilita trecerea frontierei de către cetățenii R. Moldova și Ucrainei, care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră în baza pașapoartelor interne (buletin de identitate) sau în baza pașapoartelor pentru ieșire peste hotare și trecerii frontierei cu mijloace de transport care aparțin acestora a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md