10:23:33 23.09.2018
 
Stiri

Relaţiile dintre Japonia şi Statele Unite, la un pas să se RĂCEASCĂ ABRUPT după un atac al lui Trump

Știri 07.01.2017 08:02 Vizualizări1338 Autor: Ziarul National
Relaţiile dintre Japonia şi Statele Unite, la un pas să se RĂCEASCĂ ABRUPT după un atac al lui Trump sursa: google.ro

Oficialii japonezi au răspuns avertismentelor lui Donald Trump legate de Toyota, în condiţiile în care atacul preşedintelui american la adresa celei mai puternice companii japoneze a trimis unde de şoc în economie, scrie Financial Times.

Şefii mai multor companii japoneze, inclusiv Kazuo Hirai de la Sony şi Carlos Ghosn de la Nissan au intervenit, în condiţiile în care analiştii se tem că targetarea Toyota de către Trump ar putea duce la o răcire abruptă a relaţiilor dintre SUA şi Japonia.

„Toyota este responsabilă pentru crearea a foarte multe locuri de muncă în uzine din SUA, precum cea din Kentucky. Dacă preşedintele american are vreo idee câte maşini Toyota sunt produse în SUA este sub semnul întrebării”, a spus Taro Aso, ministrul de finanţe japonez.

Hiroshige Seko, ministrul comerţului şi industriei din Japonia, a spus că guvernul japonez ar trebui să explice clar administraţiei SUA despre contribuţia producătorului de maşini la economia SUA.

Viitoarea Administraţie a SUA va impune o taxă vamală mare companiei nipone Toyota dacă va fabrica în Mexic vehicule destinate pieţei americane, avertizează preşedintele-ales, Donald Trump, citat de site-ul postului CNBC.

Grupul Toyota Motor a anunţat că va construi o nouă uzină în Baja, Mexic, pentru producţia modelului Corolla, destinat Statelor Unite. În niciun caz! Ori vor construi o uzină în SUA, ori vor achita o taxă vamală mare”, a transmis Donald Trump, joi seară, prin Twitter.

Compania Toyota, care a anunţat din aprilie 2015 intenţia de a construi o fabrică în Mexic, nu a avut deocamdată nicio reacţie, însă valoarea acţiunilor grupului auto nipon a scăzut la Bursa Nasdaq după mesajul liderului american.

Toyota este al treilea grup auto avertizat recent de Donald Trump.

Acum câteva zile, Donald Trump a transmis grupului auto General Motors că va fi nevoit să achite o taxă vamală mare dacă va fabrica în străinătate modelul Chevrolet Cruze.

La rândul său, producătorul american de maşini Ford a anunţat, acum două zile, anularea planului privind construcţia unei fabrici în Mexic în valoare de 1,6 miliarde de dolari, urmând ca, în schimb, să extindă operaţiunile uzinei din Michigan, pe fondul criticilor lui Donald Trump.

Viitorul preşedinte al SUA consideră că declaraţiile lui nu au fost principalul factor în decizia Ford.

Sursa: zf.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md