De ce NU ar trebui să îți mai cauți sufletul pereche
Filmele, cărțile și relațiile din social media te fac să crezi că trebuie să îți cauți sufletul pereche. Însă specialiștii în psihologie sunt de părere că termenul de suflet pereche poate fi periculos.
Poate să denote perfecționismul, iar perfecțiunea în relații este imposibil de atins. Atunci când crezi în conceptul de suflet pereche, există mai puține șanse să lucrezi pentru a depăși problemele, pentru că ai impresia că persoana cu care ești ar trebui să fie perfectă și totul să fie ușor. Dar capacitatea de a rezolva conflictele în cuplu este imperativă pentru dezvoltarea unei relații sănătoase. Iată de ce nu ar trebui să îți mai cauți sufletul pereche!
Care sunt motivele pentru care nu ar trebui să îți mai cauți sufletul pereche
În momentul în care oamenii își caută sufletul pereche, aceștia pot ajunge într-o cursă fără sfârșit. Când crezi că există suflete pereche, este ușor să crezi că ai nevoie de altcineva pentru a te completa. Dar o relație ar trebui să fie mereu despre îmbunătățiri mai degrabă decât despre necesități. În loc să-ți cauți sufletul pereche, mai bine îți cauți o relație mai realistă, mai sinceră și mai sănătoasă. Iată cum poți să faci asta!
Fă o listă
Notează toate calitățile pe care ai vrea să le aibă partenerul tău. Atunci când cauți anumite calități în locul unei idei neclare, vei putea să fii mai specifică cu privire la ceea ce vrei.
Încearcă să notezi trăsăturile cele mai importante pentru tine. Procesul acesta poate deveni un exercițiu de auto-explorare. Concentrează-te mai mult pe trăsăturile de personalitate și ideologiile care, în general, contează mai mult decât locul în care lucrează cineva sau interesele sale. Psihologii spun că ar trebui să notezi trăsături precum bunătatea, compasiunea, consecvența, loialitatea și deschiderea. Apoi, adaugă trăsături obiective, cum ar fi etnia sau religia unei persoane, dacă acestea sunt printre lucrurile pe care le iei în considerare atunci când cauți un partener. Revină la această listă nu numai după ce ai găsit un partener, dar și pe măsură ce relația voastră progresează.
În acest fel, poți urmări modul în care partenerul tău urmează caracteristicile pe care le cauți.
Observă relațiile din jurul tău
Atunci când îi privești pe cei apropiați ție, ai parte de obiective realiste și sincere pentru relații. O relație nu are loc pe Instagram. Caută mai multe cupluri reale pe care le cunoști bine din familie sau prieteni și întreabă-te ce calități admiri la aceste relații. Încearcă să le analizezi și pe cele negative. Dacă nu îți place cum se poartă un partener cu cineva, ține minte. Iar dacă ești apropiată de o persoană, întreab-o pe aceasta ce face ca relația să funcționeze. Întotdeauna ne dorim să-i întrebăm diferite lucruri pe oamenii din relațiile fericite, dar este la fel de important să vorbim cu oamenii ale cărora relații s-au încheiat. Găsirea modalităților de a emula pozițiile și de a evita unele greșeli te pot ajuta să realizezi ceea ce vrei și ce nu vrei.
Pune-te pe primul loc
O relație sănătoasă începe cu plasarea ta pe primul loc. Atunci când o persoană își caută sufletul pereche încearcă adesea să umple un gol în interiorul său. Timpul petrecut cu tine, fie că este vorba de carieră, de viața personală sau pur și simplu cu tine ca persoană, te poate ajuta să ai o relație. Cel mai bun moment pentru a găsi pe cineva este atunci când ești 100% mulțumită cu cine ești. O relație nu va putea să umple acel gol, indiferent de cât de grozavă este persoana respectivă. Dacă ești deja într-o relație, este important să te concentrezi pe creșterea individuală și pe cea a cuplului. Dacă îți place să alergi, nu te opri din alergat la maraton doar pentru că ești într-o relație. Îți poți încuraja partenerul să își urmeze propriile pasiuni. Apoi, încercați să participați la activități care vă plac amândurora.
Sursa: eva.ro
Guvernul României susține Mitropolia Basarabiei: ,,Alocarea anuală a 2 milioane de euro de către Guvernul României a facilitat construirea și renovarea de biserici și centre sociale din Basarabia"
Janina Sitaru, secretar de stat al MAE de la București: ,,În anul trecut, 68% asistența oficială pentru dezvoltare acordată de România a fost pentru R. Moldova. Locul R. Moldova e în Uniunea Europeană și România este un puternic susținător"
Filmul de pe Netflix care a depășit toate așteptările. Joacă Ryan Reynolds în el și a ajuns în topuri pe tot globul