14:54:20 23.05.2024
Stiri

JOBURI // Fără PRECEDENT: A treia cea mai bogată țară din lume își deschide larg granițele și așteaptă forță de muncă din toată lumea

Economie 31.12.2018 10:01 Vizualizări4587 Autor: Ziarul National
JOBURI // Fără PRECEDENT: A treia cea mai bogată țară din lume își deschide larg granițele și așteaptă forță de muncă din toată lumea sursa: businessmagazin.ro


Guvernul japonez a aprobat un pachet legislativ care le va permite muncitorilor străini să vină în număr cât mai mare, într-o mișcare gândită în încercarea de a evita criza din piață care ține pe loc economia niponă, potrivit CNBC.

Aceste eforturi însă ar putea să nu se dovedească destul de eficiente încât să domolească criza de personal din piața muncii.

Începând din luna aprilie a anului viitor, a treia cea mai mare economie din lume le va permite muncitorilor necalificați să lucreze în 14 sectoare, precum cel de construcții sau îngrijire pentru bătrâni, cu permise de muncă de până la cinci ani.

Muncitorii calificați vor putea să migreze cu întreaga familie și să rămână în Japonia pe termen nelimitat.

Cabinetul premierului Shinzo Abe a aprobat pentru prima dată aceste legi luna trecută.

În prezent, muncitorii necalificați sunt acceptați în Japonia doar prin programele interne de training ale companiilor multinaționale. În același timp, străinii care dețin cunoștințe specializate dar nu aplică pentru rezidență permanentă, pot trăi în țară doar pentru o perioadă limitată de timp fără familia lor.

„Probabil acest efort nu va fi suficient pentru a opri diminuarea populației cu drept de muncă”, spune Marcel Thielliant de la Capital Economics.

În total, Tokyo plănuiește să accepte circa 340.000 de străini în următorii cinci ani. Însă acest nivel nu este suficient pentru a contracara declinul populației, care a scăzut cu 373.000 de persoane în 2017, spune Kohei Iwahara, economist în cadrul Natixis Japan Securities. „Deși politica de a deschide ușa este un pas în direcția bună, guvernul trebuie să accepte mai mulți”.

Sursa: businessmagazin.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md