21:48:54 15.11.2018
 
Stiri

Răspunsul lui Andrian Candu la întrebarea dacă R. Moldova are justiție SELECTIVĂ: „Adevărul e că avem probleme în JUSTIȚIE, dar să vorbesc de o justiție selectivă nu ar fi corect”

Politică 12.07.2018 16:20 Vizualizări1502 Autor: Ziarul National
Răspunsul lui Andrian Candu la întrebarea dacă R. Moldova are justiție SELECTIVĂ: „Adevărul e că avem probleme în JUSTIȚIE, dar să vorbesc de o justiție selectivă nu ar fi corect” captură privesc.eu

Spicherul Andrian Candu susține că nici dânsul nu este prea mulțumit de felul cum este înfăptuită justiția în R. Moldova, oferind exemplul unui proces de judecată care îl vizează și care durează deja de cinci ani. Totuși, oficialul crede că „nu e corect” să spunem că în R. Moldova funcționează o justiție selectivă.

„Eu sunt foarte nemulțumit de justiție. Am un proces de judecată cu o televiziune, care durează de cinci ani. Deja nu-i mai văd capătul. Totodată, am responsabilitatea să nu ies și să dau în stânga și dreapta cu sabia. Adevărul e că avem probleme în justiție, dar să vorbesc de o justiție selectivă nu ar fi corect”, a declarat astăzi Candu, după ce Parlamentul a decis să perfecționeze legislația electorală, în contextul invalidării alegerilor locale noi din Chișinău.

CITIȚI și VIDEO // Discuții APRINSE în Parlament vizavi de INVALIDAREA alegerilor din Chișinău. Candu a răbufnit la adresa PSRM: „Voi vreți să-l aduceți pe Năstase pe CAL ALB în Parlament. Noi l-am fi vrut la Primărie și să-l arătăm cu degetul”

Spicherul a menționat că, într-un proces de judecată, tot timpul va exista o parte care e nemulțumită de decizia instanței: „De obicei, cel care pierde va fi supărat și va vorbi de rău justiția. Eu pe moment sunt perdant, deoarece durează foarte mult procesul de judecată cu o televiziune. Ar fi trebuit să fiu supărat și să blamez în stânga și în dreapta”.

În opinia lui Candu, acum toți ar trebui să ne implicăm în reformarea celei de-a treia puteri din R. Moldova. „De exemplu, eu nu pot să dau o notă unui proces în care e implicat domnul Șor, domnul Chirtoacă sau altcineva. Nu este nici corect și poate fi interpretat ca o interferență în actul justiției. În cazul de față mă refer la un fapt împlinit ce ține de invalidarea alegerilor în municipiul Chișinău și la faptul că încercăm aici, pe platforma parlamentară, să găsim anumite soluții. Inclusiv soluții legate de actul justiției. Iată de ce la Comisia juridică vor fi invitați reprezentanți de la Consiliul Superior al Magistraturii sau Curtea Supremă de Justiției”, a conchis sursa citată.


Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Mihai 12.07.2018 17:32

Candule,cand a avut de pierdut Plohis si cei care-i promoveaza interesele in instanta,macar o data? Asta nu demonstreaza faptul ca justitia e selectiva?

T, Zaharov 12.07.2018 18:33

Domnul A. Candu e greu de învinut dă e un naiv. Într-adevăr, justiția nu e selectivă când se judecă moș Ion și baba Cantinca, ce ar pute un judecător sau unpolitician să ia de la ei. Dar când într-un proces e implicat un personaj de lângă Cordonator, sau când în proces e implicat un opozant al guvernării sau chair o peraonă ”neascultătoare”, justiție în genere nu există. Or, ce fel de justiție e în cazul lui I. Șor?

T, Zaharov 12.07.2018 18:35

Domnul A. Candu e greu de învinut dă e un naiv. Dar dacă nu e așa, atunci el e un fariseu pefid. Într-adevăr, justiția nu e selectivă când se judecă moș Ion și mătula Cantinca, ce ar pute un judecător sau un politician să ia de la ei. Dar când într-un proces e implicat un personaj de lângă Cordonator, sau când în proces e implicat un opozant al guvernării sau o peraonă ”neascultătoare”, justiție în genere nu există. Or, ce fel de justiție e în cazul lui I. Șor?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md