06:05:16 14.06.2024
Stiri

PSIHOLOGIE // De ce nu ar trebui să te placă toată lumea?

Știri 10.03.2017 19:30 Vizualizări2421 Autor: Ziarul National
PSIHOLOGIE // De ce nu ar trebui să te placă toată lumea? sursa: eva.ro


Te simți lipsită de energie în momentul în care toată lumea are nevoie sau își dorește ceva de la tine?

Granițele pe care ți le stabilești sunt extrem de sensibile. Chiar dacă ai impresia că ar trebui să te placă toată lumea, câteodată simți că nu îi pasă nimănui suficient de mult și că eforturile pe care le faci nu sunt apreciate. Însă există câteva motive care ar trebui să te facă să-ți dai seama că nu este nevoie să te placă toată lumea și că nu ar trebui să îți pese atât de mult de părerea celorlalți.

Motivele pentru care nu ar trebui să te placă toată lumea

Nu ar trebui să te placă orice persoană, însă este destul de ușor să cazi în capcane. În primul rând, ar trebui să te concentrezi pe felul în care te vezi pe tine. Te dai peste cap pentru alte persoane tot timpul și, cu siguranță, mai există și alți oameni care fac asta. Însă te-ai întrebat vreodată ce îți dorești cu adevărat? Dacă reușești să atingi un nivel mai mare al stabilității interioare, îți va păsa mai puțin de părerea celor din jurul tău.

Schimbă negativitatea în gânduri pozitive, controlează-ți emoțiile și sentimentele. Adu-ți aminte că fericirea ta nu depinde de factori externi. Aceasta are legătură directă cu sentimentul de mulțumire personală. Este posibil și ușor să fii fericită doar cu persoana ta.

Trebuie să accepți cu adevărat cine ești și să te dezvolți.

De asemenea, suntem în mod constant ocupați cu nevoile altora. Timpul, energia și spațiul personal nu ne dau ocazia să fim productivi pe plan personal. Un mod esențial care te ajută să mergi mai departe și să evoluezi este arta delicată de a spune nu.

Este minunat să primești complimente de la alte persoane, însă dacă te bazezi pe validarea ta ca persoană venită de la alții, s-ar putea să îți distrugi echilibrul emoțional. Atunci când te apreciezi, nu vei mai face lucruri inutile astfel încât oamenii să te placă.

Vei observa că ai un comportament diferit în preajma persoanelor din grupuri diferite, dacă îți camuflezi propria persoană.

Încearcă să îți dai seama și ce ai de câștigat dacă ajuți pe toată lumea mereu și ce se întâmplă când ești prinsă în dramele oamenilor din jurul tău. Dacă ești prea concentrată pe rezolvarea problemelor tuturor, când mai ai timp să îți îmbunătățești viața?

De fapt, atunci când nu îi ajuți pe alții, îi ajuți să evolueze. Oamenii trebuie să ia propriile decizii și să găsească singuri soluții.

Sursa: eva.ro


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md