00:47:29 23.05.2024
Stiri

GALERIE FOTO // Casa cu energie din zaț de cafea: Chiria costă 10 dolari pe noapte

Știri 13.11.2018 17:30 Vizualizări2535 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // Casa cu energie din zaț de cafea: Chiria costă 10 dolari pe noapte sursa: google.ro


Interiorul acestei căsuțe prietenoase cu mediul a fost creat în colaborare cu actrița Olivia Wilde.

Căsuța poate fi închiriată pentru cel mult două nopți în Statele Unite, la un tarif de 10 dolari pe noapte. Construită pe o structură mobilă, aceasta este alimentată cu combustibil bio, obținut în proporție de 80% din reciclarea a 36.287 de kilograme de zaț de cafea și colectat de lanțul american de fast food Dunkin Donuts.

Rețeaua de restaurante colaborează cu compania Blue Blue Marble Biomaterials, care extrage ulei din zațul de cafea. La fiecare 77 de kilograme de zaț se obține aproape o jumătate de litru de ulei care poate fi folosit într-un generator pe bază de combustibil bio, relatează agenția Ferrari.

Locuința a fost construită în parteneriat cu producătorul de case New Frontier, iar realizarea acestui proiect a durat puțin mai mult de trei luni. Cu o suprafață de 25,5 metri pătrați, aceasta este îmbrăcată în lemn de cedru negru, amintind de o ceașcă de cafea, și oferă tot confortul necesar, fiind ideală pentru turiștii care doresc un loc de cazare pentru o noapte sau pentru un weekend.

Interiorul a fost conceput în colaborare cu actrița Olivia Wilde și include mobilier multifuncțional, o bucătărie dotată cu tot ce este necesar, un living pentru două persoane, podea din lemn de nuc și o mică verandă cu podea din lemn de cedru.

Casa este amplasată actualmente în Nahant, Massachusetts, Statele Unite, oferind panorame superbe la Oceanul Atlantic, în apropiere de Boston, și poate fi închiriată prin intermediul AirBnB.

„Este concepută și decorată pentru a arăta cât mai modern, cu un stil șic și cu elemente cu design adaptat.

Deloc surprinzător, oaspeții primesc cafea nelimitat. În ciuda spațiului mic, constructorii au reușit să creeze o bucătărie cu dotări de ultimă generație și chiuvetă încăpătoare, baie cu tub spa, un pat king size cu acces pe scară și un living room pentru două persoane cu măsuță pentru cafea”, a declarat un purtător de cuvânt.

Sursa: eva.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md