02:30:35 13.07.2020
 
Stiri

Proiectul de lege cu privire la introducerea sintagmei „limba ROMÂNĂ” în Constituție, discutat miercuri la comisia de profil din Parlament: „Cred că am să le recit o poezie”

Politică 12.11.2017 16:15 Vizualizări2427 Autor: Ziarul National
Proiectul de lege cu privire la introducerea sintagmei „limba ROMÂNĂ” în Constituție, discutat miercuri la comisia de profil din Parlament: „Cred că am să le recit o poezie”


Proiectul de lege cu privire la înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” din art.13 al Constituției Republicii Moldova va fi prezentat miercuri, 15 noiembrie, de către deputata liberal-democrată Maria Ciobanu în Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Proiectul a fost înregistat în Parlament, cu semnăturile liberal-democraților, liberalilor, popular-europenilor și ale unor deputați democrați, după ce Curtea Constituțională a stabilit că inițiativa nu face altceva decât să pună în practică decizia Înaltei Curți din decembrie 2013, prin care magistrații au stabilit că Declarația de Independență, unde este este scris că limba vorbită în republică este româna, prevalează Constituției adoptată câțiva ani mai târziu.

„LIMBA este obiectul de studiu al științei, iar știința neagă existența limbii moldovenești. Denumirea limbii, cu părere de rău, a servit întotdeuna un instrument politic pentru toți nătărăii din politica moldovenească care mizează pe un electorat puțin știutor de carte... Din fericire, azi nu găsești o instituție educațională pe teritoriul Republicii Moldova în care copiii să nu cunoască denumirea corectă a limbii, doar unii politicieni de pe Bâc insistă în prostia lor proverbială. Mă încearcă un sentiment de rușine pentru minciuna lor ambalată în teorii sterile. De aceea cred că am să le recit o poezie în loc de „a demonstra” un adevăr axiomatic”, a anunțat deputata Maria Ciobanu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md