14:42:14 16.06.2019
 
Stiri

PROIECTE // Funcționarii din R. Moldova NU vor putea fi membri de partid, iar imaginile cu copii folosite pentru promovare politică ar putea fi INTERZISE

Politică 20.09.2018 15:24 Vizualizări1061 Autor: Ziarul National
PROIECTE // Funcționarii din R. Moldova NU vor putea fi membri de partid, iar imaginile cu copii folosite pentru promovare politică ar putea fi INTERZISE

Funcționarii publici din R. Moldova nu vor putea fi membri ai partidelor politice, potrivit unei interdicții prevăzute în Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.

Modificările și completările la legea respectivă mai stipulează că funcționarii publici nu vor putea face declarații în favoarea sau defavoarea partidelor politice sau a altor organizații social-politice.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați și a fost avizată, ieri, de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media și Comisia mediu și dezvoltare regională.

Un alt proiect de lege, examinat de Comisia mediu și dezvoltare regională, prevede interzicerea exploatării imaginii copilului în scop de promovare politică.

Inițiativa legislativă de modificare și completare a Legii privind drepturile copilului mai propune ca minorii să nu poată fi constrânși să împărtășească o anumită opinie și ideologie politică, să adere la o anumită religie, contrar convingerilor sale.

„Divulgarea identității copilului și prezentarea intenționată într-un context care să genereze milă și compasiune pot afecta interesul superior al copilului și anume dezvoltarea lui într-un mediu prietenos și de securitate. Acești copii devin vulnerabili la discriminare și stigmatizare”, menționează autorii proiectului.

Ambele proiecte urmează a fi dezbătute în plenul Parlamentului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

13.06.2019 11:53 Nicolae Negru Nicolae Negru, despre declarația lui ...

10.06.2019 11:38 Ziarul National Victor Chirilă: „Regimul a fost înfrâ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md