01:21:29 20.07.2024
Stiri

FOTO // Omul lui Dodon a devenit peste noapte PROEUROPEAN și îi învață și pe reprezentanții partidelor de dreapta cât de importantă e integrarea în UE. Cine face parte din echipa MAN a lui Ion Ceban și cine va fi candidatul la PREZIDENȚIALE

Actualitate 22.12.2022 10:29 Vizualizări5318 Autor: Ziarul National
FOTO // Omul lui Dodon a devenit peste noapte PROEUROPEAN și îi învață și pe reprezentanții partidelor de dreapta cât de importantă e integrarea în UE. Cine face parte din echipa MAN a lui Ion Ceban și cine va fi candidatul la PREZIDENȚIALE


Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a fost votat ieri-seară în calitate de președinte al Mișcării Alternativa Națională (MAN), formațiunea care își propune „să ducă R. Moldova în Uniunea Europeană”. Fostul purtător de cuvânt al lui Igor Dodon, care pleda anterior zgomotos pentru apropierea de Rusia, consideră mai nou că integrarea europeană a R. Moldova trebuie să devină „idee națională”, iar în acest sens MAN va propune semnarea unui pact similar celui de la Snagov, România.

„A avut loc primul Congres al MAN, a fost votat programul și statul partidului, iar colegii m-au înaintat în calitate de președinte al formațiunii. Propunerea a fost votată în unanimitate. Avem angajamente clare față de cetățeni. Doctrina MAN este social-democrată de tip european, iar noi ne propunem ca Europa să fie acasă, ca fiecare cetățean să simtă schimbările spre bine. Integrarea europeană trebuie să devină o idee națională, iar în cadrul programului politic este stipulat și ne-am angajat să propunem semnarea unui pact similar cu cel de la Snagov cu partidele care împărtășesc aceleași viziuni în R. Moldova”, a declarat cel care a muncit, pe rând pentru comuniști și socialiști.

Consiliul Național MAN, care are 47 de membri, se va întruni ulterior pentru a alege biroul partidului și vicepreședinții. „În prezent, pregătim toate actele pentru înregistrarea oficială a partidului. Din echipă fac parte foarte mulți colegi alături de care muncim astăzi în cadrul Primăriei. Sunt colegi cu care am început să facem schimbarea în Chișinău și suntem siguri că, împreună, cu aceleași forțe, putem schimba lucrurile în toată republica”, a declarat Ceban.

Printre participanții la primul congres au fost prezenți viceprimarul Ilie Ceban, șefii de direcție Boris Gîlcă, Andrei Păvăloi, Vitalie Mihalache sau secretarul Consiliului Municipal Chișinău, Adrian Talmaci.

„Am demonstrat că putem dezvolta Chișinăul și sunt sigur că vom reuși și la nivel de republică, deoarece am ajuns în impas, dacă îi mai lăsăm la guvernare pe cei actuali. MAN are o echipă care va furniza rezultate și la nivel de republică. Pe unii colegi i-am invitat să facă parte din echipă, mulți s-au alăturat, împărtășind aceleași idei. Principiul de bază care a stat, stă și va sta la constituirea MAN este interesul statului și al cetățenilor în primul rând. Oamenii care se regăsesc în partid și vor adera în continuare sunt specialiști, care își cunosc munca și care pot face față indiferent de situații de crize și risc. Sunt unii colegi din fosta echipă cu care am continuat să lucrăm în toată această perioadă și la fel se regăsesc în partidul MAN”, a adăugat Ceban.

Primarul general al capitalei recunoaște că, deși în ultimii 20 de ani a fost conectat la procesele decizionale în R. Moldova, abia acum ar putea schimba lucrurile în bine.

„Din experiența pe care o am, în contextul în care sunt conectat la toate procesele decizionale de peste 20 de ani, inclusiv politice și administrative, cunosc toate echipele politice. Vreau să vă spun că MAN are cea mai puternică echipă pe care am văzut-o până acum. Nu ne dorim vedete, dar ne dorim oameni care știu să muncească și au demonstrat acest lucru. Avem un potențial enorm atât în republică, cât și pe plan extern, să devenim un pol atractiv de dezvoltare. Îmi doresc ca în zece ani să resimțim fiecare dezvoltarea R. Moldova, iar acest timp trece foarte repede”.

Ion Ceban a mai adăugat că MAN va participa la alegerile locale și va avea propria listă de consilieri în CMC. „La alegerile prezidențiale vom avea un candidat și urmează să decidem împreună cu colegii cine va fi acesta. Nu neapărat va fi candidatura mea, așa cum s-a vehiculat de foarte multe ori în mass-media. Și la alegerile parlamentare vom participa. Obiectivul nostru este ca să devenim cea mai mare fracțiune în Parlament începând cu 2025. MAN va fi parte a guvernărilor viitoare atât la nivel local, cât și la nivel național. Vom urma o agendă consecventă, avem viziune, știm ce trebuie de făcut, știm cu cine putem face aceste lucruri”, a mai spus Ceban.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md