04:29:42 22.09.2018
 
Stiri

Previziunile unui expert pentru alegerile din Chișinău. Ce se va întâmpla, dacă ar câștiga Silvia Radu, Ion Ceban, un candidat proeuropean sau unul unionist

Alegeri 2018 15.05.2018 21:59 Vizualizări2202 Autor: Vitalie Hadei
Previziunile unui expert pentru alegerile din Chișinău. Ce se va întâmpla, dacă ar câștiga Silvia Radu, Ion Ceban, un candidat proeuropean sau unul unionist independent.md

„O primă impresie este că, după o perioadă îndelungată, în prim-plan nu mai este opțiunea geopolitică în municipiul Chișinău. Cu toate că geopolitica sau aspectele politice vor rămâne în continuare în preferințele electoratului, acest scor pe care l-a acumulat Silvia Radu denotă anumite tendințe noi în preferințele electoratului din Chișinău”, a declarat pentru Europa Liberă expertul IDIS „Viitorul”, Ion Tăbârță, care a comentat rezultatele Barometrul Opiniei Publice, realizat la comanda Institutului de Politici Publice.

Potrivit lui, electoratul din municipiul Chișinău cumva a obosit de această divizare pe poli geopolitici a municipiului Chișinău.

„Oamenii își doresc anumite acțiuni concrete care ar fi în beneficiul locuitorilor, indiferent că acest candidat la momentul de față este susținut sau nu este susținut de către partidul de guvernământ. Electoratul din Chișinău apreciază pozitiv acele acțiuni din ultimele luni ale doamnei Silvia Radu, cu toate că nu este foarte clar câte dintre aceste acțiuni sunt personale ale dumneaei sau sunt acțiunile partidului de guvernământ deghizate în candidatul independent Silvia Radu”, spune Tăbârță.

Expertul a mai adăugat că alegerile din 20 mai sunt mai degrabă un scrutin în anticiparea alegerilor parlamentare din toamnă.

„Actorii electorali cumva își vor testa anumite practici electorale, anumite calcule cum să acționeze. Dacă va câștiga candidatul socialiștilor, nu prea văd ce s-ar schimba radical. De fapt, mult va depinde de temperatura relației dintre partidul de guvernământ și PSRM. Dacă va rămâne în continuare sau va câștiga Silvia Radu, aici mai degrabă vom avea o continuare a politicilor în Chișinău care au avut loc în ultima jumătate de an. Dacă va câștiga până la urmă un candidat proeuropean sau unul unionist, tot mai degrabă va fi o victorie morală. Asta pentru că, oricine va fi acel candidat, oricum îi va fi foarte, foarte greu să schimbe radical lucrurile în municipiul Chișinău”, a mai adăugat sursa citată.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md