05:17:52 08.12.2021
Stiri

Premierul Iurie Leancă dezvăluie cu ce miniștri îi este mai UȘOR să lucreze

Politică 08.10.2014 12:58 Vizualizări2755 Autor: Ziarul National
Premierul Iurie Leancă dezvăluie cu ce miniștri îi este mai UȘOR să lucreze


Prim-ministrul Iurie Leancă a recunoscut, astăzi, în cadrul dialogului cu femeile-primar din R. Moldova, că uneori îi este mai ușor să lucreze cu femeile-miniștri din Guvern.

„Uneori, îmi vine mai ușor să lucrez cu femeile-miniștri. Mă bucur că în lista electorală a partidului pe care am onoarea să îl reprezint (Partidul Liberal Democrat din Moldova – n.r.) în primii zece candidați sunt trei doamne cu caracter și cu care mă mândresc. Femeia în politică înseamnă calitate, alte principii morale și de management”, a declarat Iurie Leancă.

Premierul a mai spus că nu este importantă cifra de 30-40 la sută care se referă la prezența femeilor pe listele electorale și că este important să vedem substanța acestui proces.

Leancă a declarat că R. Moldova parcurge un proces de conștientizare a necesității implicării doamnelor în politică și a exemplificat prin faptul că au fost foarte multe discuții, bunăoară, și la alegerea în funcție a cancelarului german Angela Merkel, dar care, iată, a devenit al doilea lider mondial.

Și spicherul Igor Corman, prezent la eveniment, a afirmat că lista electorală a Partidului Democrat din care face parte are două doamne în primii zece candidați.

Primărița de Budești, suburbie a capitalei, Nina Costiuc, a rugat însă oficialii să promoveze femeile-primar în politică, să le includă în listele electorale și să nu le privească doar ca pe „o mașinărie de vot”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Vasile 08.10.2014 14:26

Sigur prin acele ministri femei mentionate de Leanca se numara si Babuc si Buliga, ministrele PDM care au deja un portofoliu consistent de realizari pe parcursul activitatii. realizari apreciate si de inaltii oficiali din statele europene.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md