16:49:49 20.05.2019
 
Stiri

Poziție TRANȘANTĂ a Chișinăului după ce rușii au început desfășurarea unor exerciții MILITARE: „E o ameninţare directă şi BRUTALĂ la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a R. Moldova”

Politică 31.01.2018 19:41 Vizualizări1841 Autor: Ziarul National
Poziție TRANȘANTĂ a Chișinăului după ce rușii au început desfășurarea unor exerciții MILITARE: „E o ameninţare directă şi BRUTALĂ la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a R. Moldova” deschide.md

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) condamnă exercițiile militare desfăşurate în regiunea transnistreană de către trupele ruse, dislocate ilegal în stânga Nistrului şi structurile de forţă ale regimului de la Tiraspol.

Potrivit unor comunicate de presă publicate pe site-ul oficial al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR), dislocat în regiunea transnistreană a R. Moldova, a început desfăşurarea unor exerciţii militare, având, între altele, drept obiective „contracararea terorismului” şi instruirea militarilor de „a acţiona în condiţiile folosirii de către inamicul convenţional a armelor de distrugere în masă”.

În acest sens, MAEIE îşi reiterează nedumerirea şi indignarea faţă de comportamentul provocator al trupelor ruse dislocate ilegal în regiunea transnistreană care, în pofida protestelor exprimate în repetate rânduri de către autorităţile moldoveneşti, continuă să desfăşoare activităţi militare cu obiective dubioase.

„Îngrijorarea autorităţilor moldoveneşti în acest sens este sporită şi de faptul că în exerciţiile desfăşurate de către GOTR sunt antrenate şi structurile de forţă ale regimului secesionist de la Tiraspol. Condamnând cu vehemenţă astfel de activităţi militare, care nu pot fi percepute altfel decât o ameninţare directă şi brutală la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a R. Moldova, MAEIE ţine să amintească din nou despre angajamentul Federaţiei Ruse de a-şi retrage trupele sale de pe teritoriul R. Moldova, în particular, de cel fixat în Acordul privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a R. Moldova, semnat la Moscova la 21 iulie 1992”, se arată în nota semnată de MAEIE.

De asemenea, MAEIE a reiterat demersul autorităţilor moldoveneşti cu privire la necesitatea retragerii necondiţionate a forţelor militare ruse de pe teritoriul R. Moldova şi demarării unor discuţii privind transformarea actualei operaţiuni de menţinere a păcii într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Tarnacop 31.01.2018 22:11

Pozitia v-a fi transanta atunci, cand separatistii v-or raspunde penal pentru crimele lor si nu se v-or plimba prin aeroportul Chisinau.

monte cristo 01.02.2018 08:05

sa terminam cu declaratii-le si sa incepem a ne inzestra armata cu sisteme Javelin! un tank-6 000 000$! un Javelin-80 000$ Ieftin bun si mult in kg!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md