08:27:04 19.04.2019
 
Stiri

PLDM, organizatorul PROTESTULUI din 26 august. IGP a pornit o cauză PENALĂ pentru „pregătirea dezordinilor în masă”

Politică 24.08.2018 12:33 Vizualizări4127 Autor: Ziarul National
PLDM, organizatorul PROTESTULUI din 26 august. IGP a pornit o cauză PENALĂ pentru „pregătirea dezordinilor în masă”
Poză simbol

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), care s-a dovedit a fi organizatorul protestului din 26 august curent, a fost sesizat de Inspectoratul General de Poliție (IGP), Direcția generală de urmărire penală, că oamenii legii efectuează urmărirea penală într-o cauză pornită la 21 august, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii „pregătirea la dezordini în masă”.

În sesizare se arată că anumite persoane au postat pe rețeaua de socializare Facebook înregistrări video și mesaje prin care cheamă „la participare activă la dezordini în masă, însoțite de aplicarea violenței împotriva persoanelor, de pogromuri, incendieri, distrugeri de bunuri și aplicarea altor obiecte în calitate de armă, precum și de opunere de rezistență violentă sau armată reprezentanților autorităților, implicit pregătesc comiterea unor astfel de fapte în cadrul întrunirii preconizate pentru 26 august curent”.

IGP recomandă reprezentanților PLDM să „desemneze un coordonator al întrunirii, să creeze un aparat propriu de menținere a ordinii, să îndepărteze din cadrul întrunirii a persoanelor violente etc.”.

Totodată, Poliția informează organizatorii că întrunirea din 26 august trebuie să fie pașnică și în limitele legale. „De altfel, ar putea să survină, după caz, răspunderea civilă, penală sau contravențională”, se mai arată în scrisoarea semnată de ofițerul de urmărire penală, Mihai Arnaut.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a oferit un răspuns la scrisoarea organelor de drept, care anunță organizatorii că vor purta răspundere, în caz de dezordini în masă, menționând că protestul va fi unul pașnic și că guvernarea ar trimite provocatori la astfel de evenimente.

„Ei sunt plătiți din bani publici pentru a asigura ordinea publică. Responsabilitatea este a dânșilor”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi de Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Gherghe Boncev 24.08.2018 13:59

E de mirare faptul că dl Mihai Arnăut s-a adresat cu o astfel de scrisoare, avertisment considerată, Partidului Liberal Democrat din Moldova. Sesizarea dlui ar fi mai mult binevenită pentru Inspectoratul General de Poliție și supleanților săi, care sunt datori implicit de grija ordinii publice, etc. Dacă sunt persoane care au postat pe rețeaua de socializare Facebook înregistrări video și mesaje prin care “cheamă la participare activă, la dezordini în masă ....”, etc, .... etc, știut lucru că asta este treaba Inspectoratului de Poliției și nu a partidului. Ba încă: Partidul — “să creeze un aparat propriu de menținere a ordinii, să îndepărteze din cadrul întrunirii a persoanelor violente etc” ..... Sfaturi: să organizați ...., să asigurați ..., să creați ..., să luați măsuri ..., să infomați .... Asta este grija Poliției !!!! E bineînțeles că se pot aștepta și provocări din partea unor derbedei, dar e mai mare grija că astfel de provocatori pot activa chiar și din inițiativa Poliției. Din practica anterioară. Nu vi se pare!?

Anton 24.08.2018 15:20

Boncev, se pare ca tu esti un timpit din haita PLDM si anturajul lui Nastase, ce tine de aceste advertisment este intemeiat, deoarece dupa ce au fost depistat unul din activistii lui Nastase cu munitii la vama.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md