17:46:33 25.09.2022
Stiri

„Partenerul” lui Usatîi de 73 de ani: „Copchilu' FIERBE! Păi, dați-i posibilitate să deschidă BUSINESS aici!”

Politică 30.09.2014 16:31 Vizualizări2850 Autor: Raisa Lozinschi
„Partenerul” lui Usatîi de 73 de ani: „Copchilu' FIERBE! Păi, dați-i posibilitate să deschidă BUSINESS aici!”


Controversatul om de afaceri și mai nou politician, Renato Usatîi, a anunțat astăzi că va candida la alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent pe lista Partidului „Patria”, înregistrat în R. Moldova pe 12 septembrie curent. Partidul moldovenist este condus de fostul ambasador al R. Moldova la București, Emilian Ciobu.

Ziarul NAȚIONAL vă propune câteva idei din conferința de presă de astăzi spuse de Emilian Ciobu care, la 73 de ani, se compară cu Konrad Adenauer care „a salvat Germania”, chiar dacă avea peste 70 de ani:

*Cum să vorbim? În rusă, în moldovenească sau în română? Că noi, probabil, trebuie să vorbim și așa, și așa (se uită la Usatîi pentru aprobare – n.r.).

*Eu am sosit din deplasare 10 ani în urmă. De la Partidul Comunist al Uniunii Sovietice n-am fost membru în niciun partid. Iaca de două săptămâni îs membru de partid. După ’91.

*De ce s-a întâmplat așa? M-a împins mai mult tineretul. În spate îi tineret. Pleacă tineretul. Acum, știți, se vorbește între tineret și chiar la nivel de studenți – caută unde s-o apuce, în care țară să plece. Și noi am ajuns la concluzia că și acei 5 000 care învață în România tot se gândesc de-acolo să se ducă. În România tot nu-i de lucru.

*Și noi ne-am gândit să facem un partid care se numește Patria. Să fie legat măcar prin titlu de patrie.

*A venit Usatîi în R. Moldova. O adus-o pe Sofia Rotaru. Eu nu știu, zice că o venit cu bani. Eu despre bani încă nu am discutat cu dânsul niciodată. Păi, dați-i posibilitate să deschidă business aici!

*Toată floarea R. Moldova e peste hotare. Toți acei tineri și apți de muncă. Eu am să vă dau numai câteva nume sonore: Liberman (Avigdor Liberman, ministrul de Externe al Israelului - n.r.) a fost ministru în vreo cinci guverne din Israel. El e din Orhei, a terminat Facultatea de miliorație. Axionov, care îi șăful Crâmului (Serghei Axionov, guvernatorul Crimeii după anexarea acesteia de către Federația Rusă - n.r.), e din Bălți. Prim-ministrul Ucrainei, Kinah, e de la Brătiușeni. Tighibko e din Sângerei. Oamenii se manifestă care și cum pot.

Dar la noi nu pot face business. La noi businessul nu se bazează pe producere. Noi nu avem un brand al Moldovei. Eu îs departe de afaceri, dar cu oamenii de afaceri eram în strânsă legătură și când eram ambasador.

*Noi spunem acum Uniunea Europeană. Cum să rupem noi acum tot? Noi am făcut și Pribaltika, și altele. Noi am făcut din antirusism idee națională.

*Cu vecinii trebuie să trăiești bine măcar în măsura să nu-ți otrăvească găinile. Dar un masterand, un bărbat copt, mi-a zis odată: da, dar nu în măsura ca să semene toți copiii mei cu dânsul. Vasăzică, statutul de vecin trebuie de păstrat ca stat aparte. Noi avem țara noastră. Noi avem țara noastră cu toate documentele în ordine.

*Iaca mâine o să apară întrebarea în presă – iaca Ciobu îi bătrân și s-o apucat cu copchiii amu'… Copiii fierb. Poate acum îi fierbinte. Dar copilul dacă nu fierbe, apoi nu-i copil. Iată aici noi om mai reține fierberea asta.

*Noi rămânem cu programele noastre, cu partidele noastre, ne ducem într-o listă. Mata (Usatîi adică – n.r.) te duci primul, că ești fierbinte și te duci, eu mă duc al doilea.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

19.09.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șor își scoate din n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md