17:37:47 24.06.2019
 
Stiri

Partidele UNIONISTE din R. Moldova, chemate la adunare pentru a decide crearea unei LISTE COMUNE în perspectiva alegerilor parlamentare

Politică 19.09.2018 10:51 Vizualizări951 Autor: Ziarul National
Partidele UNIONISTE din R. Moldova, chemate la adunare pentru a decide crearea unei LISTE COMUNE în perspectiva alegerilor parlamentare

Partidele unioniste din R. Moldova sunt invitate să participe pe 30 septembrie curent, cu începere de la ora 12.00, la o adunare care va avea loc la sediul Uniunii Scriitorilor din Moldova, pentru a discuta despre crearea unei liste comune în perspectiva alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

Adunarea este organizată de un grup de inițiativă care pledează pentru formarea unei liste comune de candidați la funcția de deputat din partea partidelor unioniste.

„Ne este teamă că partidele unioniste nu vor fi reprezentate în Parlament. Aceste alegeri parlamentare vor hotărî soarta noastră - rămânem în acest stat unde domină minciuna și sărăcia, suntem cel mai sărac stat din Europa, sau alegem altă cale - ne reUnim cu Țara și devenim membri ai UE, acolo unde domină instituții democratice, acolo unde salariile și pensiile sunt mult mai mari decât în R. Moldova”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, Andrei Groza, membru al grupului de inițiativă menționat.

Andrei Groza a ținut să compare salariul mediu și pensia din R. Moldova cu cele din România, care sunt de câteva ori mai mari decât în partea stângă a Prutului. Astfel, dacă salariul mediu în R. Moldova este de 6 150 de lei, în România acesta depășește 19 000 de lei, mai mult și decât în Rusia - 18 000 de lei. Totodată, dacă pensia medie în R. Moldova este de 1430 de lei, în România este de trei ori mai mare - 4 600 de lei.

„Nu e nevoie să plecăm în altă parte. Putem primi aceste pensii și salarii la noi acasă”, a adăugat Groza.

Sursa citată a adăugat că, dacă partidele unioniste nu vor ajunge la un numitor comun în ceea ce privește crearea unei liste comune pentru alegeri, atunci grupul de inițiativă, care a efectuat anterior un sondaj, le vor propune una cu personalități care luptă pentru Unirea celor două state românești.

Menționăm că în R. Moldova există cel puțin cinci partide care pledează pentru Unirea cu România - Partidul Unității Naționale, Partidul Liberal, Partidul Liberal Reformator, Partidul Național Liberal și, mai nou, Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2019 09:24 Nicolae Negru Metanarativul despre viței și vaci, m...

21.06.2019 19:00 Ziarul National Victor Chirilă // Dodon și dezoligarh...

21.06.2019 09:12 Nicolae Negru Nașa Rusia

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md