09:11:45 23.07.2019
 
Stiri

Partidele de opoziție sunt acuzate că „sunt mai mult ANTIUNIONISTE decât antioligarhice”

Politică 15.08.2018 16:40 Vizualizări1039 Autor: Ziarul National
Partidele de opoziție sunt acuzate că „sunt mai mult ANTIUNIONISTE decât antioligarhice”

„Furia cu care opoziția pretins proeuropeană atacă, în ultima vreme, cam tot ce este românesc prin R. Moldova începe să semene tot mai mult cu o diversiune bine pusă la punct. Dacă ați observat, absolut toate grupurile cât de cât organizate fie în partide, fie în ONG-uri sau mișcări civice, care și-au asumat deschis dezideratul unionist, sunt măcelărite fără milă și împinse spre periferie, cu o insistență de invidiat”, este de părere bloggerul Nicolae Federiuc.

În opinia acestuia, nici măcar nu ar fi vorba de o competiție pentru electorat între PAS și PPDA, pe de o parte, PL sau PUN, pe de altă parte. „La PAS și PPDA nu observăm nicio deschidere spre o potențială îmbrățișare a vectorului românesc, dimpotrivă, vedem cum sunt marginalizați inclusiv cei din interior, care îndrăznesc să spună cu voce tare vreo vorbă la temă, de parcă a fi român și a vrea Unirea ar fi ceva mizerabil. Pe de altă parte, așa-numitul război cu oligarhia, pe care îl prezintă ca fiind misiunea lor supremă, arată cam ciudat. Pentru că, la o privire mai atentă, vom observa că aici ei sunt foarte părtinitori. Adică luptă împotriva unui oligarh, cot la cot cu alți oligarhi. În accepția lor, nu toți oligarhii sunt răi, or, în acest caz, este cam deplasat să te autodefinești ca fiind mișcare antioligarhică”.

Sursa citată mai spune că „Platon nu e singurul oligarh, care luptă, alături de opoziția „proeuropeană”, cu „statul capturat”. „Toți ăștia însă nu-i deranjează cu nimic pe neoproletarii noștri revoluționari cu mască europeană. Unioniștii însă îi scot din minți. Ghimpu e un Iuda, Băsescu și Șalaru s-au vândut lui Plahotniuc, tinerii de la ODIP și celelalte mișcări unioniste sunt niște diversioniști aflați în slujba oligarhiei moldo-române. Mai nou, și primarii care au semnat pentru Unire sunt cu toții niște ticăloși”.

Acesta nu este de acord nici cu afirmația că „Unirea cu România ar însemna, de fapt, contopirea a două oligarhii”. „De parcă Unirea s-ar face între două guverne pe o durată egală cu mandatele lor. Dar ultimele evoluții din România au pus capac la toate. Reacția Maiei Sandu, dar, mai ales, a lui Andrei Năstase la protestele de la București a depășit cu mult linia roșie. Deși, formal, au vrut să pozeze în aliați ai opoziției de acolo, de care i-ar lega aceleași principii, în realitate, aceștia au comis atacuri impardonabile la adresa statului român. Pentru că ambasada de pe strada București reprezintă România, nu partidul de la guvernare. Să urli la gardul misiunii diplomatice e totuna cum ai merge la granița de vest și a-i arunca cu pietre peste Prut. Nici Dodon nu a avut atâta îndrăzneală. De paralelele la adresa jandarmului român nici nu mai vorbesc, că le-au înțeles până și idioții”.

Bloggerul aduce aminte că România, indiferent de partidele care au fost la guvernare acolo, a ajutat necondiționat R. Moldova. „Când a fost vorba să ne ajute, au ridicat cu toții mâna, fără să strâmbe din nas. Și, dacă e să fim sinceri, măcar în raport cu noi înșine, cele peste 260 de grădinițe, reparate din banii României, sutele de autobuze școlare, donate copiilor noștri, multiplele proiecte de infrastructură, finanțate parțial sau integral de autoritățile de la București, creditele preferențiale acordate în momente critice, nemaivorbind de interconectarea energetică, atât de importantă pentru noi. Așa că noi ar trebui să fim un pic mai atenți, atunci ne manifestăm propriile simpatii și antipatii față de partidele de peste Prut. Privită dinspre noi, România nu poate avea o singură culoare, nu poate fi doar roșie-pesedistă, albastră-useristă sau galbenă-penelistă. E tricoloră. De la culorile drapelului, nu ale partidelor politice. Pentru că ei tot așa ne văd pe noi. E o chestiune de bun simț, până la urmă. Maia Sandu și Andrei Năstase ar fi bine să-și țină în frâu frustrările și ambițiile și, dacă tot au pașapoarte românești, să aștepte alegerile și atunci să se expună. Pentru că, dacă ajung aici la putere, s-ar putea să ne compromită pe toți”, a mai adăugat acesta.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Anatol 15.08.2018 17:03

are dreptate autorul. Sunt profunzi anti-români, în special Năstase. Pe el îl interesează doar să-l schimbe pe Plahotniuc cu nașul său, Țopa.

Marian 15.08.2018 17:56

Intr-o mare masura , au dreptate acest personaj deoarece ba Nastase se tine de mina cu Dodon si alunga unionistii , ba zice ca nu vrea unirea , etc.

Dima 15.08.2018 18:23

Partidele de opozitie la noi au o sete mare de putere.

Leahu 15.08.2018 22:39

Cit timp nu se va intelege ca Republica Moldova este un stat creat pentru si cu mafioti / vory si in totalment in acest scop (mafia CSI , cea ruseasca in rol de lider) nu se va adresa cumva nimic din problema oligarilor si a "statalitatii" in opinia multora. RM este un construct artificial, o initiativa de marketing statalist cu scop mafiot (diferenta intre Nassau (sediul oficial si statalist al piratilor din Caraibe in sec. 19) si Kisinev est doar perioada istorica in rest apucaturile sunt la fel. Este si a fost o greseala existenta acestui stat. Cu cit mai repede se va intelege prin "popor" cu atit mai bine pentru familii, copii sau cei chinuti tinind cont ca ei sunt victimele acestei manipulari josnice numite "statalitatea" RM.

S. Darie 16.08.2018 10:01

Articolul, care chipurile reproduce o postare de pe voxpublika a blogherului Nicolae Federiuc, e o mizerie în stil deja bine cunoscut, pentru că: 1. Acest așa zis blogher, este un nimeni și o sculă a aparatului propagandistic al PĂPUȘARULUI. care permanet latră pro-Plahotniuc. 2. Articolul e doldoara de falsuri. 3. Deja nu pentru prima dată SITE-urile Ziarulnational.MD a lui N. Negru și Publika.MD, în care un rol aparte îl joară ”intelectualul” P. Bogatu, constiuie o сладкая парочка. Dar, nu mor caii când latră cățelele. Alegerile din 03.06.2018 au demonstrat acest fapt. Iar articole de așa gen, demonstrează lașitatea unor așa ziși intelectuali și frica PĂPUȘARULUI de opoziția extraparalamentară, și ridică ratingul PAS-lui și a PPDA.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Cazul moldovenesc”

19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md