08:15:32 21.04.2019
 
Stiri

Parlamentul a recepționat anul acesta 1 739 de PETIȚII. Ce probleme au semnalat cetățenii

Politică 13.08.2018 13:20 Vizualizări1274 Autor: Ziarul National
Parlamentul a recepționat anul acesta 1 739 de PETIȚII. Ce probleme au semnalat cetățenii

Persoanele fizice și juridice au adresat Parlamentului R. Moldova 1 739 de petiții și solicitări verbale în primul semestru al anului 2018. Datele se conțin în raportul statistic al instituției pentru această perioadă.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului R. Moldova, din numărul total de solicitări, 1 458 au fost petiții scrise și 281 au fost adresări verbale. Petiţiile au fost formulate în scris şi transmise prin poştă, inclusiv în formă electronică, sau expuse direct în cadrul audienţelor. Cetățenii și instituțiile au semnalat, prin intermediul solicitărilor, peste două mii de probleme în diferite domenii.

Tematica problemelor abordate se referă, în special, la asigurarea respectării legislației în domeniile juridic, al protecţiei sociale și asistenței medicale. De asemenea, au fost semnalate cazuri de nerespectare a dreptului la proprietatea privată, probleme de dezvoltare a infrastructurii, propuneri de modificare a legislației, dificultăți în domeniul agriculturii, precum și în activitatea administrației publice centrale și locale, chestiuni privind raporturile de muncă.

Solicitările privind asigurarea legislației au fost abordate în 959 de adresări. Petiționarii vor să fie operate modificări și completări ale actelor legislative ce țin de protecția socială a populației, incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, instruirea şi educaţia copiilor, sistemul financiar etc.

Potrivit analizei conform criteriului teritorial, cele mai multe petiții, circa o mie, au adresat locuitorii municipiului Chișinău. Un număr mare de probleme au semnalat și locuitorii din municipiile Bălți, Orhei, Soroca, Cahul, Strășeni, raioanele Rezina, Briceni, Ialoveni și Florești.

Din numărul total de petiții, 904 au fost remise organelor de resort, iar 835 au fost examinate de către comisiile parlamentare, reprezentanții fracțiunilor și ai Secretariatului Parlamentului.

În primul semestru al anului 2017, persoanele fizice și juridice au adresat Parlamentului 1 904 petiții și adresări verbale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md