05:58:50 23.07.2024
Stiri

PARADOX // O instituție creată de Coca Cola supraveghează conferințele despre sănătate și obezitate

Știri 14.01.2019 18:30 Vizualizări1430 Autor: Ziarul National
PARADOX // O instituție creată de Coca Cola supraveghează conferințele despre sănătate și obezitate sursa: google.ro


Ca multe state din întreaga lume, China se confruntă cu o tendință crescută a obezității în rândul populației în ultimii ani. Conform unei investigații recente, cel puțin un gigant alimentar mondial pare să facă mai mult în acest sens decât să furnizeze calorii… Potrivit celor de la sciencealert.com, care citează mai multe investigații efectuate de cei de la Universitatea Harvard, există o influență a marilor companii globale din domeniul băuturilor răcoritoare și a fast-food-ului asupra politicilor de sănătate ale Chinei.

International Life Sciences Institute (ILSI) este o organizație științifică non-profit înființată în SUA în anul 1978 de către directorul executiv al celor de la Coca Cola, Alex Malaspina. Având în spate diverse alte corporații precum Nestlé, McDonalds și PepsiCo și legăturile istorice cu industria tutunului, scopul pretins al organizației este de a „furniza informații științifice care să îmbunătățească sănătatea și bunăstarea oamenilor și să protejeze mediul”.

Acum cinci ani, antropologul Susan Greenhalgh a efectuat zeci de interviuri cu experți în domeniul obezității din Beijing, într-un efort de a înțelege ce se întâmplă, în urma unui salt recent al masei corporale a cetățeanului chinez mediu. Rezultatele evaluării sale ar putea să nu dezvăluie povestea completă, dar sunt puternic legate de influența ILSI asupra politicilor Ministerului Sănătății din China, prin intermediul filialei sale din cadrul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China. ILSI oferă guvernului sfaturi de specialitate prin conferințe și ateliere regulate, multe dintre acestea informând despre programele și acțiunile pe care autoritățile ar trebui să le ia în perioada următoare pentru bunăstarea populației. (Culmea ipocriziei: tocmai industria care este responsabilă de „epidemia” de obezitate la nivel mondial dă sfaturi despre sănătate prin intermediul unui institut pe care îl finanțează și care este obedient intereselor acestor corporații!!! )

Greenhalgh are o mulțime de dovezi circumstanțiale pentru a-și susține suspiciunile. Relația Coca-Cola cu autoritățile chineze are o istorie de 40 de ani, lucru ce coincide cu înființarea ILSI în SUA. Aceasta a fost prima companie internațională care a fost autorizată să opereze în China, după deceniile de izolare instaurate de Mao Tse-Tung.

„Vânzările din SUA sunt din ce în ce mai anemice în ultimii ani, iar populațiile din emisfera estică continuă să ofere oportunități bogate de creștere. Prinși de adorația pentru cultura occidentală acești oameni cred că tot ce vine din vest este bun și pentru ei. Țara a devenit a treia piață de desfacere pentru Coca-Cola, și cea mai mare din punct de vedere al volumului. În timp ce alte state au menținut un echilibru în promovarea alimentației sănătoase, cât și a activităților fizice, în China, conferințele și atelierele pentru combaterea obezității au fost puternic controlate de prezentările ILSI. Cel mai grav este faptul că un număr foarte mare a acestor conferințe au fost despre cum activitatea fizică ajută organismul să slăbească, îndemnând populația să se concentreze pe astfel de activități. Ce nu s-a prea spus la aceste conferințe este despre alimentația nesănătoasă care joacă un rol important în această tendință de creștere a obezității populației. În timp ce exercițiul fizic este o parte necesară a oricărei soluții, absența relativă a îndrumării nutriționale sigur va împiedica eforturile Chinei de a lupta împotriva obezității”, a declarat Greenhalgh.

După cum era de așteptat, Coca-Cola, ILSI-China și Ministerul Sănătății din China nu au oferit niciun răspuns oficial pe această temă. Aproape jumătate dintre adulții chinezi sunt considerați supraponderali sau obezi în prezent. Este o tendință care se va dovedi dificilă pentru a fi inversată fără politici bine informate care iau în considerare multiple influențe.

Sursa: cunoastelumea.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md