18:58:53 17.06.2024
Stiri

VIDEO // Prima operație la distanță prin 5G, îți arată viitorul internetului mobil

Știri 19.01.2019 08:02 Vizualizări2375 Autor: Ziarul National


O conexiune la internet 5G a fost folosită de curând pentru o intervenție chirurgicală de la distanță care a fost încununată de succes.

Cei mai mulți dintre noi, când se gândesc la conexiuni 5G, au în vedere un download mai rapid de conținut multimedia, streaming la rezoluția 4K în tren sau o videoconferință în condiții optime cu mai multe persoane. Cei care lucrează în domeniul medicinii însă, au testat deja multe aplicații mai utile ale conexiunii de date semnificativ mai rapide.

În 2019, vor fi implementate numeroase rețele 5G în mai multe colțuri ale lumii. Câțiva operatori au confirmat deja planuri pe marginea acestui subiect în Statele Unite și Coreea de Sud. Rămâne doar să vedem echipamente compatibile lansate de creatorii de smartphone-uri și dispozitive de rețea. În definitiv, ar fi păcat să nu poți folosi o conexiune la internet ultrarapidă și pe altceva decât pe telefon.

Vizavi de aplicabilitatea conexiunilor 5G în alte domenii de activitate, o echipă de medici chinezi au încheiat cu succes prima intervenție chirurgicală de la distanță. Echipamentul folosit a fost optimizat de curând pentru a profita de noul standard de comunicații, iar reușita operației a aparținut unui doctor din provincia Fujian, din sud-estul Chinei. El a eliminat ficatul unui animal de test aflat într-o locație îndepărtată.

În mod previzibil, medicul a controlat niște brațe robotice pentru a-și finaliza operațiunea, iar comenzile au fost livrate către robot prin internet. Întârzierea dintre momentul în care o comandă era „dictată” de doctor până în momentul în care era pusă în aplicare a fost de 0,1 secunde.

Cercetătorii au confirmat că această conexiune rapidă la internet prin 5G poate reduce la minim riscul unor greșeli ce ar putea avea consecințe dezastruoase. Doctorii speră că stabilitatea conexiunilor 5G va deveni în curând suficient de bună pentru ca astfel de intervenții să poată fi efectuate cu succes de la distanță pe pacienți umani.

Sursa: playtech.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md