13:52:03 15.06.2024
Stiri

CONCURENȚĂ // Chinezii vor să construiască o bază lunară printată 3D

Știri 17.01.2019 08:30 Vizualizări1724 Autor: Ziarul National


CONCURENȚĂ // Chinezii vor să construiască o bază lunară printată 3D Sursa: google.ro

China a reușit să ajungă pe partea întunecată a Lunii, iar acum a dezvăluit planuri care arată că statul vrea să construiască și o bază pe satelit.

Oficiali din cadrul CNSA, agenția spațială chineză, susțin că vor construi o bază lunară cu ajutorul tehnologiei de printare 3D. Între timp, chinezii vor merge încă o dată pe Lună până la finele anului, cu misiunea Chang’e-5. Trei misiuni succesive ar trebui să analizeze suprafața satelitului și viabilitatea construcției caselor. China este în discuții cu americanii, cu rușii dar și cu europenii, în vederea construirii unei baze lunare printate 3D.

Mai mult, China ar vrea să ajungă pe Marte în 2020. Dacă reușește asta, atunci vor reuși să-i învingă atât pe americani cât și pe ruși, dar și pe celelalte companii private care au astfel de ambiții.

Statul comunist ar putea deveni lider în ceea ce privește explorarea spațială, dacă reușește să continue în ritmul pe care și l-a impus deja.

Chang’e-5, una dintre misiunile lunare plănuite de chinezi, va aduce pe Pământ roci lunare, care vor fi studiate. Următoarea navă spațială, numărul șase din serie, va fi prima misiune care va explora polul sud al satelitului. Numărul șapte va studia suprafața, compoziția și mediul înconjurător spațial, în cadrul unei misiuni mai consistente decât celelalte.

Momentan, ne putem delecta cu fotografii făcute pe Lună în cadrul misiunilor spațiale efectuate în prezent. Landerul Chang’e-4 și roverul Yutu-2 s-au fotografiat unul pe celălalt.

Chinezii par să fie destul de mândri de reușita lor, lăudată intens în mass-media națională. Și restul lumii a fost cu ochii pe ei încă de la bun început. Rămâne de văzut câte dintre următoarele ambiții spațiale ale chinezilor se vor concretiza.

Sursa: playtech.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md