07:50:26 24.05.2024
Stiri

Pacient sărac JECMĂNIT de un chirurg celebru, înainte de operaţie

Anticorupție 14.04.2017 17:03 Vizualizări3122 Autor: Ziarul National
Pacient sărac JECMĂNIT de un chirurg celebru, înainte de operaţie sursa: google.ro


Medicul ieşean Paul Botez, cadru universitar la UMF şi şef de secţie al Spitalului de Recuperare din Iaşi, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Botez a fost găsit vinovat pentru luare de mită.

Pedeapsa definitivă stabilită de judecătorii ieşeni este cu opt luni mai mică decât stabilise, în primă instanţă, Tribunalul Iaşi. „Respectăm decizia instanţei“, a punctat Robert Amuntencei, unul dintre avocaţii care l-au reprezentat pe Botez.

Liviu Bran, de asemenea apărător de-al doctorului, ne-a declarat: „Noi am mers pe achitare, însă instanţa a considerat că sunt elemente cu privire la săvârşirea faptei. Ne bucurăm că instanţa a lăsat dreptul la liberă practică pentru ca pacienţii să beneficieze în continuare de serviciile acestui extraordinar chirurg.“

Judecătorii au ridicat ieri şi sechestrul asiguratoriu pus pe suma de 65.000 de lei în momentul trimiterii în judecată. De asemenea, Botez a rămas şi cu dreptul de liberă practică.

Care au fost acuzaţiile

Paul Botez a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, fiind acuzat de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, Paul Botez a fost prins în flagrant delict pe 10 iulie 2013, la scurt timp după ce ar fi primit un plic în care se aflau 4.000 de lei.

Banii ar fi fost solicitaţi de medic unui pacient, Neculai A., internat în perioada premergătoare pentru o operaţie la şold. Potrivit procurorilor, Neculai A. a fost internat în perioada 4-11 iunie la Spitalul de Recuperare şi, „deşi a fost programat pentru artroplastie totală de şold, nu a fost operat deoarece nu a avut suma de 5.000 de lei pe care i-a pretins-o medicul Botez Paul.“

Cu o zi înainte de flagrant, spun anchetatorii, doctorul i-ar fi spus pacientului, referitor la operaţie, că „îl costă 5.000 de lei“.

Ulterior remiterii banilor, autorităţile au descins în biroul medicului de la Recuperare. Acolo, au avut parte de o surpriză: au găsit sumele de bani de 65.000 de lei, 44.865 de euro, 2.500 de dolari şi 80 de ruble ruseşti.

„Despre această sumă, învinuitul Botez Paul a precizat că-i aparţine în mare parte asistentei-şefe Grierosu Carmen, cu care are o relaţie afectivă, împreună având şi un copil.

Audiată fiind, Grierosu Carmen a declarat că nu are nicio sumă de bani în biroul lui Botez Paul“, au mai spus procurorii.

Sursa: adevarul.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md