17:09:21 19.05.2024
Stiri

Avertisment pentru MEDICII care iau MITĂ de la pacienți: „E timpul de renunțat la o așa RUȘINE pentru sistem – de a scoate zece piei de pe prieteni, concitadini, consăteni, vecini, colegi… Nu veți putea evita întâlnirea cu ofițerii CNA”

Actualitate 20.11.2023 14:28 Vizualizări1576 Autor: Ziarul National
Avertisment pentru MEDICII care iau MITĂ de la pacienți: „E timpul de renunțat la o așa RUȘINE pentru sistem – de a scoate zece piei de pe prieteni, concitadini, consăteni, vecini, colegi… Nu veți putea evita întâlnirea cu ofițerii CNA”


Ministerul Sănătății nu le va lua partea medicilor, indiferent că e vorba de specialiști foarte buni, care cer mită de la pacienți. Ministra Ala Nemerenco avertizează cadrele medicale, în contextul reținerii pentru corupere pasivă a șefului interimar al Centrului Perinatal al Spitalului Clinic Bălți, că nu vor putea evita întâlnirile cu ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), dacă recurg la aceste practici.

„Condamnăm orice percepere de bani de la pacienți de către personalul medical - condiționată, pasivă, sub formă de mulțumiri. Procurăm și instalăm echipamente, efectuăm reparații capitale, în ultimii ani s-au majorat și se vor mai majora salariile. Spitalele se schimbă la față cu fiecare zi. E timpul de renunțat la o așa rușine pentru sistem – de a scoate zece piei de pe prieteni, concitadini, consăteni, vecini, colegi. Ne dorim în Europa, dar cu practici vechi”, a declarat Ala Nemerenco, cu referire la reținerea medicului de la Bălți, care a cerut 7 000 de lei de la o familie în schimbul asigurării unei nașteri fără pericole.

Citește și: FOTO // Taxă ilegală de 7 000 de lei, pentru ca să aducă pe lume un copil. Medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți a fost prins în FLAGRANT delict, în momentul în care primea de la DENUNȚĂTOR o ultima tranșă de 5 000 de lei

Ministra îndeamnă cetățenii să raporteze cazurile în care le sunt ceruți bani.

„Încurajez pacienții să nu plătească, să nu le fie frică și să raporteze astfel de cazuri. Îmi pare rău pentru cei care continuă și acum cu obiceiurile acestea urâte, dar până la urmă nu veți putea evita întâlnirea cu ofițerii CNA. Trebuie să înțelegeți asta. Sistemul de sănătate e al oamenilor și pentru oameni”, a conchis Ala Nemerenco.

Amintim că medicul-șef interimar al Centrului Perinatal Bălți a fost reținut astăzi pentru 72 de ore, după ce ar fi cerut și primit o mită de 7 000 de lei pentru „acordarea serviciilor medicale calitative și asigurarea unei nașteri asistate corespunzător” unei femei.

Medicul a fost denunțat de bărbatul femeii, care a adus pe lume un copil. Angajații Centrului Național Anticorupție l-au reținut în flagrant delict pe medic, mai exact - în momentul transmiterii ultimei tranșe de 5 000 de lei.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 495 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md