14:36:53 20.09.2018
 
Stiri

„Orhei-Vit” procesează o cantitate DUBLĂ de fructe, datorită unei investiții de cinci MILIOANE de euro

Economie 13.08.2014 14:04 Vizualizări5394 Autor: Tatiana Scutaru
„Orhei-Vit” procesează o cantitate DUBLĂ de fructe, datorită unei investiții de cinci MILIOANE de euro

Compania SA „Orhei-Vit” a lansat, astăzi, o nouă linie pentru producerea sucurilor concentrate de vișine, struguri și mere, în care a investit aproape 5 milioane de euro. Capacitatea de producție a liniei „Bucher Unipektin” permite procesarea a 500 de tone de fructe pe zi. Astfel, cantitatea de materie primă procesată s-a dublat acum la Compania „Orhei-Vit”.

La deschiderea oficială a liniei au participat premierul Iurie Leancă, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat etc.

Iurie Leancă și-a exprimat speranța că linia va contribui la depășirea dificultăților cu care se confruntă fermierii, după introducerea sancțiunilor la importul de fructe moldovenești pe piața din Federația Rusă.

„Acest eveniment este o contribuție importantă la avansarea spre identificarea de noi soluții. Decizia conducerii de a investi în această linie este o expresie de încredere față de politicile Guvernului, ale țării și ale agriculturii”, a declarat prim-ministrul.

Boris Efimov, directorul general al companiei „Orhei-Vit”, a declarat că întreprinderea cumpără acum mere de la producătorii autohtoni la un preț aproximativ de 60 de bani pentru un kilogram. Acesta a explicat că prețul merelor a scăzut în contextul embargoului rusesc. În anii precedenți, un kg de mere costa aproximativ 1,5 lei. „Cu ajutorul acestei linii, lărgim capacitatea de prelucrare. Dacă înainte prelucram câte 500 de tone de prune pe zi, acum prelucrăm 1 000”, a explicat acesta.

Noua linie de producere lucrează pe bază de biomasă (ceea ce rămâne din fructele procesate), care este ulterior folosită la fabrică.

„Orhei-Vit” exportă 50% din producție în Uniunea Europeană (Germania, Austria și Polonia).Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

15.09.2018 09:01 Ziarul National ANALIZĂ // Trump schimbă lumea! Motiv...

14.09.2018 09:20 Nicolae Negru Să vorbim la Berlin despre reUnire

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md