23:03:12 12.11.2018
 
Stiri

OPINIE // „Ați vrut proteste? Luați de-aici proteste. Au semănat vânt, iar acum culeg furtună”

Politică 20.07.2018 20:30 Vizualizări1303 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Ați vrut proteste? Luați de-aici proteste. Au semănat vânt, iar acum culeg furtună”

„A cam făcut-o de oaie opoziția noastră „antioligarhică”. Protestele sale s-au întors ca un bumerang înapoi și au lovit-o drept în frunte. Au semănat vânt, iar acum culeg furtună. Întâi i-au luat în șuturi pe unioniști. Că cică își doresc să strângă grămadă stânga cu dreapta, ca să scape provincia de dictatură, iar unionismul îi dezbină. Mai mult, în opinia lor, revenirea Basarabiei la trupul Țării ar însemna astăzi unirea a două oligarhii. Concluzia „antioligarhilor” a fost scurtă: unioniștii sunt niște marginali… de-ai lui Plahotniuc”, scrie blogherul Nicolae Federiuc, despre protestele organizate de opoziția de la Chișinău.

Acesta mai afirmă că nu doar unioniștii s-au supărat pe liderii partidelor antioligarhice. „Nu doar unioniștii s-au supărat, dar și presa căreia i s-a părut cam deplasată abordarea. A fost suficient să-i critice, că i-au și sărit în cap revoluționarii. „Javre”, „scule”, „dihori”, „prostituate” și alte etichete, care mai de care, la adresa jurnaliștilor”.

Blogherul admite că opoziției i-a reușit, totuși, suspendarea finanțării din partea UE. „Doar că acest „mare succes” n-a fost interpretat așa cum și-a dorit elita revoluționară. S-au ridicat de jos peste 700 de primari și zeci de președinți de raioane, care le-au explicat stimabililor ce au făcut. Bineînțeles, asta nu i-a plăcut finanțatorului Țopa de la Frankfurt, părintele „antioligarhiei”, care a ajuns la concluzia că primarii toți sunt niște ticăloși. Cum să nu te superi, mai ales când vezi că „dictatorul” le-a majorat salariile cu 50 la sută. Sigur, sunt niște ticăloși… de-ai lui Plahotniuc”.

Acesta aduce aminte și de sportivii care au protestat în fața sediul PDA, în semn de nemulțumire că s-ar dori stoparea realizării acestui proiect. „După unioniști, jurnaliști, pensionari și primari, a venit și rândul sportivilor. Opoziției nu i-a plăcut că „dictatorul” vrea să construiască un complex cultural-sportiv pentru ei. S-au tot rostogolit, până s-au trezit cu federațiile sportive la ușă. Protest contra protest. Cam pierduți păreau eroii noștri, deprinși să stea pe baricade, când au fost puși situația să răspundă ei la întrebări. Așa că s-au gândit să nu le răspundă… sportivilor lui Plahotniuc”.

Sursa citată mai adăugă că opoziția ar fi supărată și pe americani. „Opoziția e supărată pe toți și pe toate, așa că s-a gândit să le dea o lecție și americanilor. Pentru nesimțirea de a-și construi ambasadă pe teritoriul defunctului „Stadion Republican”. Deocamdată, americanii se rezumă doar la luat notițe. Dar dacă se apucă și ei să protesteze contra… protestatarilor?! Ei, hai! Nu se sperie opoziția de niște americani aflați la… cheremul lui Plahotniuc. Bravii noștri opozanți au crezut că totul li se iartă, dacă luptă cu Plahotniuc. N-au luat însă în calcul că, în goană după rating, ar putea să lovească acolo unde doare și să-și pună țara-n cap. Dacă nu și-au pus-o deja”, a conchis Federiuc.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Tarnacop 21.07.2018 10:49

Totusi e bine sa traesti in sec.XXI ! Datorita occidentalilor "amorali" avem tehnologii noi si fiecare potlogar, fiecare paduche mediocru (gen Federuc), poate castiga 30 arginti, varsand niste zoae in curtea opozitiei.Nulitatea nu-si da seama - daca stapanul lui n-ar incalca angajamentele - Nastase, Sandu nu puteau "influenta" ParlamentulUE.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md