05:55:39 18.07.2024
Stiri

NU toți migranții care se află ilegal în Rusia vor fi AMNISTIAȚI. Vezi care sunt aceștia

Social 25.09.2014 15:16 Vizualizări2149 Autor: Galina Munteanu


NU toți migranții care se află ilegal în Rusia vor fi AMNISTIAȚI. Vezi care sunt aceștia

Nu toți migranții care se află ilegal pe teritoriul Federației Ruse vor fi amnistiați și vor putea rămâne în țară timp de trei luni, având obligația să-și perfecteze actele necesare pentru activitate și să-și cumpere patente de muncă.

Potrivit președintelui Congresului Diasporelor Moldovenești, Alexandr Kalinin, pe moment, împreună cu Serviciul Federal al Migraţiei, lucrează grupe de experţi care urmează să stabilească ce categorii de cetățeni vor fi acoperite de „amnistie”.

„Trebuie să se înţeleagă că, dacă un migrant, care munceşte legal în Rusia, a comis două infracţiuni administrative (de exemplu, a circulat cu viteză excesivă şi a băut alcool în locurile publice) automat va primi interdicţia de a mai intra pe teritoriul ţării, chiar dacă nu a încălcat legislaţia migraţională”, a spus Kalinin.

Potrivit acestuia, declaraţiile unor politicieni moldoveni că de la Anul Nou toţi migranţii vor fi „amnistiaţi” nu corespund adevărului.

Pe moment, Serviciul federal migraţional are peste un million de cereri de a elimina interdicţia, zece la sută dintre care sunt de la migranţii cu justificare oficială de anulare a interdicţiei.

„Noi rugăm să fie examinată posibilitatea de a amnistia cetăţenii străini minori care au interdicţia de a intra în Federaţia Rusă”, a mai spus Kalinin.

Potrivit datelor Serviciului federal pentru migrație din Federația Rusă, pe teritoriul țării se află ilegal circa 4,3 milioane de migranţi. Numărul moldovenilor care muncesc în Rusia ar fi de 528 de mii.

Reprezentanții Congresului Diasporelor Moldoveneşti afirmă că 220 de mii de moldoveni ar fi încălcat legislaţia migraţională. Aceste persoane riscă oricând să primească interdicția de a mai intra în Rusia.

Precizăm că autoritățile Federației Ruse intenționează să introducă, începând cu 1 ianuarie 2015, o perioadă de „amnistie” pentru migranții care muncesc ilegal. Aceștia vor fi scutiți de pedepse și vor putea rămâne în țară trei luni, timp în care vor trebui să-și perfecteze actele necesare pentru activitate și să-și cumpere patente de muncă.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md