07:27:45 06.12.2023
Stiri

Rusia a PĂTRUNS într-o nouă ţară! „Moscova comite o gravă eroare”

Știri 06.10.2015 07:02 Vizualizări3611 Autor: Ziarul National
Rusia a PĂTRUNS într-o nouă ţară! „Moscova comite o gravă eroare”


Avioane turceşti de vânătoare de tip F-16 au interceptat sâmbătă un avion rusesc de luptă în spaţiul aerian turc, la frontiera siriană (sud-est), obligându-l să se întoarcă din drum, a anunţat luni Ministerul turc de Externe, relatează AFP în pagina electronică. O zi mai târziu, două avioane turceşti de tip F-16 au fost „hărţuite" de un avion de tip MiG-29 neidentificat, la frontiera cu Siria.

„Două avioane de tip F-16 au fost hărţuite de un avion (de tip) MiG-29 - a cărui naţionalitate nu a putut să fie identificată - timp de cinci minute şi 40 de secunde", a anunţat luni armata turcă într-un comunicat.

Incidentul a avut loc duminică, precizează aceeaşi sursă.

Avioane turceşti de vânătoare de tip F-16 au interceptat sâmbătă un avion rusesc de luptă în spaţiul aerian turc, la frontiera siriană (sud-est), obligându-l să se întoarcă din drum, a anunţat luni, anterior, Ministerul turc de Externe.

Ambasadorul Rusiei la Ankara a fost convocat, iar autorităţile turce i-au transmis un „protest puternic", se arată într-un comunicat.

Ankara a cerut totodată Moscovei să „evite o repetare a acestui incident” şi a subliniat că, altfel, „Federaţia rusă va fi considerată responsabilă de orice eveniment nedorit” care ar putea avea loc.

Ministrul turc de Externe, Feridun Sinirlioglu, l-a sunat pe omologul său, Serghei Lavrov, şi i-a transmis acest punct de vedere, precizează ministerul.

Şeful diplomaţiei turce urma să discute despre acest incident cu secretarul general al NATO.

Regimul islamo-conservator turc se opune participării Rusiei la războiul din Siria.

Campania aeriană a Rusiei în Siria este „inacceptabilă”, a declarat duminică preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, subliniind că Moscova comite „o gravă eroare”.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunţat luni „încălcări inacceptabile ale spaţiului aerian turc de către avioane de luptă ruseşti”, în urma unor incidente implicând aeronave ruseşti şi turceşti la frontiera dintre Siria şi Turcia, relatează AFP în pagina electronică, scrie mediafax.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md