07:20:23 06.12.2023
Stiri

Moscova și Minskul, mână în mână: Dacă cetățenii R. Moldova încalcă legislația rusă, NU vor mai putea intra nici în Belarus

Moldovenii în lume 02.09.2015 15:58 Vizualizări3654 Autor: Galina Munteanu
Moscova și Minskul, mână în mână: Dacă cetățenii R. Moldova încalcă legislația rusă, NU vor mai putea intra nici în Belarus


Cetățenii care au comis încălcări sau au interdicții pe teritoriul Federației Ruse nu vor putea intra, de azi înainte, nici în Belarus. O decizie în acest sens a fost aprobată de către Guvernul de la Moscova.

Potrivit expertului în legislația migrațională a Federației Ruse, Alexandr Kalinin, această decizie se va răsfrânge asupra cetățenilor din țările CSI, inclusiv asupra celor din R. Moldova.

Kalinin spune că, dacă până acum moldovenii care aveau interdicție de a intra în Rusia găseau modalități de a ajunge acolo prin Belarus, acum nu vor mai putea intra nici în țara lui Lukașenko.

În schimb, potrivit Ria Novosti, premierul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a propus prelungirea de la 30 până la 90 de zile a timpului de înregistrare în Rusia a cetățenilor care vin din Belarus.

„Aceste facilități sunt mai largi decât cele cuprinse în acordul privind Uniunea Eurasiatică, dar ar trebui să se extindă la toți cetățenii uniunii euroasiatice”, a spus Medvedev.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md