09:14:45 21.02.2024
Stiri

Noua MAJORITATE parlamentară este TAXATĂ, după ce ieri a întrerupt ședința Parlamentului. „Situația este una simptomatică și scoate la iveală cel puțin două chestiuni…”. Lecția care ar trebui învățată de PAS

Actualitate 27.07.2021 10:43 Vizualizări2882 Autor: Ziarul National
Noua MAJORITATE parlamentară este TAXATĂ, după ce ieri a întrerupt ședința Parlamentului. „Situația este una simptomatică și scoate la iveală cel puțin două chestiuni…”. Lecția care ar trebui învățată de PAS


Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) este taxat pentru faptul că nu s-a pliat pe așteptările cetățenilor chiar de la prima ședință a Parlamentului de legislatura a XI-a. Cea mai mare problemă a celor de la PAS ține de comunicarea insuficientă cu publicul, sunt de părere directorul executiv la „Expert-Grup”, Adrian Lupușor, și sociologul Doru Petruți.

Potrivit lui Adrian Lupușor, PAS a respectat legea atunci când a decis să ceară o pauză până joi, însă acest lucru trebuia comunicat din start. Astfel, aceasta ar trebui să fie o lecție pentru viitor.

Citește și: Deputații socialiști și comuniști, REVOLTAȚI că nu mai au nicio putere de decizie în Parlamentul R. Moldova. Nici președintele ședinței Smirnov nu a putut să îndeplinească indicațiile lui Batrîncea

„Ieri am văzut acel paradox când respectarea legii trezește nemulțumiri (similar cu acel caz când un șofer oprește regulamentar la indicația semaforului, iar cei din urmă îl claxonează că blochează traficul). Regulamentul spune clar că fracțiunile parlamentare se formează în termen de 10 zile după constituirea Parlamentului, după care urmează alegerea organelor de conducere.

Citește și: Grosu EXPLICĂ de ce s-a încheiat rapid ședința de astăzi a Parlamentului: „Noi i-am informat pe socialiști, dar ei au decis să facă SHOW. Perioada ședințelor NOCTURNE s-a terminat”. Cine ar urma să fie viitorul SPICHER și PREMIER

Totuși, situația de ieri este una simptomatică și scoate la iveală cel puțin două chestiuni: așteptările enorme și setea din partea populației pentru reforme și „vremuri bune”; dar și comunicarea insuficientă cu publicul pe marginea procesului legislativ. Se putea explica din start scenariul ședinței de constituire a Parlamentului, pentru a ancora așteptările față de acest eveniment. Ambele chestiuni vor fi relevante pe parcursul întregului mandat al acestui Legislativ”, a precizat Lupușor.

Și directorul casei de sondaje IMAS, Doru Petruți, le-a transmis celor de la PAS că managementul comunicării, managementul curentelor de opinie/așteptărilor cetățenilor vor fi componente extrem de importante.

„Ieri, din păcate, așteptările erau altele și cursul evenimentelor din Parlament, lipsa lor de fapt, va genera și va alimenta opinii privind lipsa pregătirii, lipsa soluțiilor, lipsa cadrelor etc. După două săptămâni de discursuri populiste, cu destule confuzii și lipsă de coordonare mesaje, să alegi să nu livrezi nimic în prima zi a Parlamentului când toată lumea așteaptă ceva, oricât de mic ... o fi o tactică și asta, cine știe!? Percepțiile definesc realitatea și, în acești 30 de ani, toate partidele aflate la putere au fost mai mult decât deficitare în a comunica chiar și puținele realizări pe care le-au avut”, a punctat Petruți.

De menționat că 91 de deputați au participat ieri la ședința de constituire a Parlamentului ales pe 11 iulie curent. Ședința s-a încheiat după discursul președintelui Maia Sandu, la solicitarea liderului PAS, Igor Grosu. Acesta a promis că joi, 29 iulie, vor fi alese organele de conducere ale Parlamentului și tot joi ar putea fi propus și candidatul majorității la funcția de premier.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md