20:29:52 19.07.2019
 
Stiri

Noi REPROȘURI la adresa Maiei Sandu și Andrei Năstase: „Nu au simț NAȚIONAL. Se pare că PAS și PPDA încă nu au înțeles în ce mocirlă s-au băgat”

Politică 24.08.2018 14:19 Vizualizări1394 Autor: Ziarul National
Noi REPROȘURI la adresa Maiei Sandu și Andrei Năstase: „Nu au simț NAȚIONAL. Se pare că PAS și PPDA încă nu au înțeles în ce mocirlă s-au băgat”

„PAS și PPDA nu au consemnat în niciun fel la 23 august împlinirea a 79 de ani de la semnarea Pactulu iMolotov-Ribbentrop. Ele au neglijat ostentativ evenimentul, refuzând să se alăture acțiunii PUN care a comemorat cârdășia dintre Hitler și Stalin. Ignorarea acestei date istorice de către două cele mai mari partide ale opoziției proeuropene din R. Moldova este o gafă monumentală. Absențele Maiei Sandu și ale lui Andrei Năstase sunt simptomatice, arătând de fapt ce reprezintă în realitate PAS și PPDA”. De această părere este analistul politic Petru Bogatu, într-un editorial semnat pentru deschide.md.

Acesta spune că liderii celor două partide fac gafe mari în toiul pregătirii pentru manifestația din 26 august. „Acestora, de exemplu, le-a venit nefericita idee de a protesta în fața Ambasadei României la Chișinău, simpatizanții PPDA scandând „Jandarmeria apără hoția”. Nu era nicio deosebire între opoziția proeuropeană și cea filorusă care adesea împroașcă cu noroi în România. Cu toate că și-au propus să condamne Guvernul PSD, până la urmă s-a creat impresia că opoziția anti-Plahotniuc apostrofează statul român și instituțiile sale fundamentale. Astfel, declarata opoziție proeuropeană a deschis cutia Pandorei a propagandei sovietice care timp de șapte decenii l-a diabolizat pe jandarmul român, transformându-l în întruchiparea răului pe pământ”.

Bogatu amintește și de „cazul Kozlowska”. „S-a aflat că PAS și PPDA s-au plimbat prin Europa pe cheltuiala unei făcături a spionajului rus numite „Open Dialog”. Ludmila Kozlovska s-a dovedit a fi un agent de influență al Moscovei care, deghizată în luptător pentru drepturile omului, pledează cauza unor scule ale Kremlinului - Veaceslav Platon și Renato Usatîi. Nu i-am văzut niciodată pe Maia Sandu și Andrei Năstase mai descumpăniți și mai opăriți ca acum. PAS, de exemplu, printr-o reacție leșinată, a încercat disperat să se distanțeze de Kozlowska, acuzând actuala putere că ar inventa dușmani. Guvernării de la Chișinău multe i se pot imputa, numai nu asta. Orice s-ar spune, nu Plahotniuc a demascat legăturile „Open Dialog” cu FSB și nu el a expulzat-o pe Kozlowska din UE. Se pare că PAS și PPDA încă nu au înțeles în ce mocirlă s-au băgat”, a mai adăugat sursa citată.

„Toate acestea, și protestul deșănțat în fața Ambasadei României, și relația descalificantă cu Ludmila Kozlowska arată că cele două partide au pierdut contactul cu realitatea. Li s-a atrofiat discernământul şi acel simţ diafan căruia îi spunem simţul ridicolului. Alierea Maiei Sandu cu penalii Victor și Viorel Țopa prin interfața numită Andrei Năstase este chiar mai compromițătoare decât colaborarea anterioară cu Vlad Filat și Vlad Plahotniuc, pentru că nu poate fi justificată ca altădată prin rațiuni de stat sau imperative instituționale. Acest concubinaj al PAS - ului cu PPDA este din două una: ori ipocrizie, ori prostie”, a conchis acesta.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Tarnacop 24.08.2018 14:44

Asa numitul analist P. Bagatu - un personaj care nici macar nu ascunde ca-i vandut cu tot cu rahat (creeri are mai putini) lui Plohotniuc, are ce sarbatori cu stapanul sau, finul lui, cu Dodon si Filip.Ei sunt absolit "independenti" de grijile si nevoile oamenilor.( in curand au si legalizat banii furati)

Mihai 24.08.2018 15:27

Miște măscărici și niște slugi ale lui Filat și Platon, cei care se fac răspunzători de miliardul furat și de toate găurile financiare din Moldova.

Anton 24.08.2018 15:44

Este evident ca nu au nici simt nationational nici patriotic, pentru imbeciilii astia conteaza doar interesele proprii si a stapinilor sai, ca Filat si clanul Topist.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md