03:29:33 18.01.2021
 
Stiri

Nicolae Negru // Vocația și ipocrizia lui Pavel Filip

Actualitate 17.07.2020 09:13 Vizualizări4935 Autor: Nicolae Negru
Nicolae Negru // Vocația și ipocrizia lui Pavel Filip


Semne diacritice

Pavel Filip seamănă, prin comportamentul său, cu controlorul de tren, dintr-un banc francez, care le spunea, pe rând, pasagerilor, restituindu-le biletele, să coboare din vagon, deoarece trenul merge în altă direcție. Până la urmă, s-a constatat că nu pasagerii, controlorul era cel care greșise trenul. Greșise din zăpăceală. Ceea ce nu se poate spune despre Filip.

În loc să comenteze conținutul moțiunii de cenzură, depuse de deputații PPDA și PS, să demonstreze, dacă e capabil, că ei nu au dreptate, că guvernul Chicu e fără cusur, liderul PD-ului „dezoligarhizat” s-a apucat să le țină lecții de morală, să le dea caracteristici deputaților și partidelor, care dintre ele sunt corupte și care nu.

După ce ieri punea mâna în foc pentru Plahotniuc, recomandându-l ca pe un prim-ministru care „va face ordine în țară”, după ce a îndeplinit fără crâcnire toate capriciile „păpușarului”, azi Pavel Filip se pretinde etalon al moralității și-i acuză pe cei care au luptat contra lui Plahotniuc că ar face jocul oligarhului fugar, numai fiindcă nu vor să facă jocul lui Dodon (și Kozak).

În 2016, își amintește toată lumea, lui Filip nu i-a displăcut să se instaleze în funcția de prim-ministru cu votul transfugilor, pe care îi blamează azi cu atâta vehemență. E ca și cum un alcoolic ar deveni peste noapte propagandist al abstinenței și al modului sănătos de viață, ipocrizia liderului actual al PD sare în ochi.

El înscrie printre partidele sănătoase nu numai PD, ci și PSRM, ai cărui lideri, Dodon și Ceban, au fost implicați în anularea rezultatelor alegerilor din Chișinău, au fost și poate mai sunt finanțați de Moscova (prin Bahamas?), au luat pungi cu bani de la Plahotniuc… Dacă PSRM e un partid „sănătos”, atunci cât de exacte sunt criteriile dlui Filip?

Să înțelegem că și Ștefan Gațcan trebuie trecut la categoria deputaților cu mâini curate, după ce s-a „răzgândit”, nu fără „ajutorul” unor instituții de stat, să adere la Pro Moldova? Și că e normal ca un deputat să fie răsplătit pentru votul său pro-Chicu oferindui-se un post guvernamental fiicii sale?

Nu PPDA și PAS, ci Pavel Filip cu deputații PD, urcându-se în trenul lui Dodon, sunt cei care merg într-o direcție greșită. Deși se declară proeuropean, PD s-a înhămat la căruța care se deplasează spre Rusia. Deși Pavel Filip a contribuit, pe când era prim-ministru, la adoptarea rezoluției Adunării Generale a ONU privind retragerea necondiționată a trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova, el a semnat cu Dodon un acord de guvernare în care nu se regăsește acest obiectiv, el tace acum când ambasadorul rus declară că Moscova nu are de gând să-și îndeplinească angajamentul de retragere.

Deși Pavel Filip se declară român, el acceptă ca Dodon să trimită militarii Armatei Naționale să defileze pe Piața Roșie cu militarii armatei ocupante. Ba Filip mai și aprobă împrumutul de 200 de milioane de euro, prin care Rusia vrea să subjuge Republica Moldova, investind în realegerea lui Dodon, care plătește cu trădarea, cedând satele transnistrene separatiștilor de la Tiraspol.

Pavel Filip pur și simplu și-a schimbat stăpânul și îl slujește pe Dodon cu același zel și credință cu care îl slujea pe Plahotniuc. Să aibă liderul PD vocația de slugă, de secundant? Dacă o au și ceilalți deputați PD, vom vedea foarte curând.

Guvernul trebuie demis, fiindcă nu e guvern în adevăratul sens al cuvântului, ci o echipă de executori docili care nu luptă cu criza, ci îndeplinesc indicații electorale, fiindcă premierul Ion Chicu nu e premier, ci marionetă, rodul uzurpării puterii executive și legislative de către Dodon, care nu este mai puțin corupt decât Plahotniuc și se mai află în relație de vasalitate cu Kozak.

Plahotniuc a fugit, iar dodoniștii tot ne sperie cu stafia lui, pentru a-l menține pe omul Moscovei la putere. Energia cu care au sărit în apărarea lui Dodon unii „activiști civici” confirmă ceea ce s-a văzut mai demult: că Rusia plătește nu numai partide, ci și ONG-uri în Republica Moldova. Iar Filip și deputații săi „proeuropeni” și chiar „români” (ca Monica Babuc) se fac că nu văd.

Îi convine lui Plahotniuc demisia guvernului și înfrângerea lui Dodon în alegerile prezidențiale? Posibil să-i convină, să-i aducă satisfacție. Dar aceasta nu contează, dacă este în interesul Republicii Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Tarnacop 17.07.2020 09:36

E de neconceputa este ipocrizia,a unor asa numuti, politicieni. Un pupincurist, care-i lustruia fundul lui Plohotniuc si COPARTICIPA la CRIME pe nume Pavlusa Filip, nu intra in pamant de rusine, nu-si presoara chelia cu scrum - e virgin, e moralist, e preocupat de soarta Tarii. Volens-nolens incepi sa scrii rime: In RM orice RAHAT - se autodeclara democrat.

nicolae 17.07.2020 17:26

Multumesc Nicolae,analiza Dumitale din acest articol e ca un film tomografic adus gratis ex primministru a R.Moldova Filip, membru activ in "clanul Plohatniuc" si acuma "inger" in fruntea partidului "profund reformat"la cheremul "clanului Dodon"/forta autentica sanatoasa si ne patata in fata cetatenilor... Fii sanatos si bucura-ne cu cite o gura de ocsigen/dreptate in aceasta vreme zbuciumata prin care trece tara. Bafta.

Ion Neagu 17.07.2020 21:20

În primul rând, trebuie să-i amintim lui N. Negru că prea târziu a observat că P. Filip e un ipocrit și un om fără coloană vertebrală. Prea mult timp N. Negru nu putea de grija M. Sandu. În al doilea rând, P. Filip și românii lui,M. Babuc și I. Leucă, toți sunt nu ipocriți, cu curve politice pentru că ei spun că fac dragoste, dar nu pot sta vertical, ci numai orizontal și sub un stăpân, n-are mare însemnătate cine e acesta, Plahatniuc, Dodon sau neofașistul Putin.

Apropo 18.07.2020 11:31

Apropo, de ONG-uri plătite de rușii nostalgici de omul sovietic...De mult mirosea a atmosfera infectata.Grav este că acestea vin chiar din Occident,prin intermediul rusofoniei occidentalizate de tip "băieții smecheri", prin intermediul unor occidentali rusificați din interese pentru "afaceri dubioase" de tip "sopirle pentru distracții pe timp de pandemie"și cu duble sau triple cetățenii(oportunitate sigura în disimularea murdăriilor) și să nu uităm de complicitatea prostiei,lașității și lipsei de personalitate a unor moldoveni de soi Dodon & Altii.Daca se va mai semna un credit cu rușii,ATENTIE!!! "capet" cu Independenta Moldovei! Se vor ocupa de ea intermediari-lobby ai Rusiei din toate colturile lumii,pe unde a știut să si-i facă complici. Votați prostia moldoveni! Că să fiți gestionați de fratii-rusi care va dau credite,chiar și peste hotarele Moldovei!Ei știu cum...prin intermediul....

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md