11:40:51 15.08.2020
 
Stiri

Nicolae Negru // În impas, regimul Dodon fără mască

Actualitate 03.07.2020 09:33 Vizualizări2606 Autor: Nicolae Negru
Nicolae Negru // În impas, regimul Dodon fără mască


Semne diacritice

Involuntar, speriat că pierde puterea, regimul Dodon și-a dat la o parte masca și toată lumea a văzut fața lui adevărată. Banditească!

Ca într-un film hollywoodian

Oricare ar fi motivul ce l-a determinat pe deputatul Ștefan Gațcan să părăsească fracțiunea socialiștilor din Parlament, acțiunile guvernanților, ale deputaților socialiști în primul rând, se potrivesc unui stat mafiot, în care domină interesul de grup, nu Constituția sau legea.

Ca într-un film hollywoodian, s-a pus în aplicare o gamă întreagă de procedee criminale, – amenințări, presiuni, „proteste” la clinica și domiciliul deputatului, urmăriri, sechestrări, reapariție (într-o vie), declarații menite să calmeze opinia publică alarmată, apoi o nouă dispariție într-o direcție necunoscută, dându-ne senzația că asistăm la o răzbunare pusă la cale de o minte care nu își stabilește limite legale.

Statul capturat pe ascuns, îl vedem acum „sechestrat” în văzul tuturor, tocmai de cei care, ironia sorții, spun că Republica Moldova are viitor. Viitor ca pușcărie?

Efectul substanțelor psihotrope?

Nu este exclus că „răzgândirea” lui Gațcan să fi fost obținută prin aplicarea unor substanțe psihotrope (observația, expusă la TVR Moldova, îi aparține ex-deputatului Mihai Druță). De aceea, este important să fie formată o comisie parlamentară care să investigheze acest caz ieșit din comun.

Chiar dacă s-ar demonstra că Gațcan a primit bani pentru a adera la „Pro Moldova”, aceasta nu justifică răfuiala banditească, PSRM și Dodon nu pot substitui procuratura și instanțele de judecată.

E ca în divorț, trădarea și plecarea unuia dintre soți nu îi dă dreptul la răzbunare celuilalt, stăpânirea emoțiilor e semn de civilizare și de conformare legii. Formal, Gațcan are dreptul să plece din PSRM, cum a avut dreptul Dodon să plece din PCRM.

Partida prorusească nu va ceda puterea

E și un semnal că partida prorusească (ajutată de Moscova și serviciile ei) nu va ceda pârghiile puterii benevol, că s-a cramponat de ea pe mult timp și e capabilă de crimă pentru a o menține.

Dodon, în trufia lui fără margini, se mai și trădează. Avându-l în spatele său pe Putin, el se simte cel mai tare în parcare. Când spunea că nu va aproba un prim-ministru propus de o nouă majoritate parlamentară, președintele declara de fapt că e dispus să încalce Constituția.

Filip nu-și pune întrebări

E cel puțin ciudat faptul că deputații PD nu-și pun întrebări în legătură cu ce i s-a întâmplat lui Ștefan Gațcan, de ce a dispărut, ba și votează, în Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului, împreună cu socialiștii, demisia acestuia în baza unei cereri pe care a prezentat-o Furculiță, în condițiile în care, în mesajul de până atunci, Gațcan nu pomenea nimic despre renunțarea la mandat și nu se știe unde se află el acum? Nu era logic să se aștepte apariția lui Gațcan?

Dl Filip a pronunțat joi de mai multe ori cuvântul ipocrizie la adresa „opoziției veritabile”, dar pe cât de sincer este el însuși apărând fărădelegile lui Dodon cu aceeași ardoare cu care le apăra pe ale lui Plahotniuc? Deși se declară proeuropean, dl Filip scuipă pe europenism, pe statul de drept, punând umărul la izolarea Republicii Moldova și transformarea ei într-un bastion rusesc. Și dacă dl Filip ar fi la fel de sincer precum le pretinde celor de la PAS și PPDA, ar recunoaște că ei erau îndreptățiți să boicoteze angajarea răspunderii Guvernului pe corectarea bugetului. Chicu face în mod evident manevre cu caracter electoral, în folosul lui Dodon.

Stoianoglo vine în ajutor

Așa cum ne-a obișnuit deja, în momentele critice ale lui Dodon și ale guvernării în general, Procuratura Generală vine în ajutor. Ce coincidență! Tocmai joi dimineață, înainte de ședința în plen a Parlamenului, - nici mai devreme, nici mai târziu! - procurorii au mers cu percheziția la fostul sediu al PD, părăsit de Plahotniuc acum un an și ceva. Rostul acestei percheziții, dacă e altul, decât aruncarea de praf în ochii cetățenilor, a rămas o enigmă și poate ni se va comunica cu vreo ocazie similară. Tot joi, Alexandr Soianoglo trebuia să vină în Parlament să ceară ridicarea imunității lui Candu, a comunicat Batrîncea. Dar boicotul opoziției i-ar fi stricat planurile justițiare.

Folosirea atât de grosolană a numelui procurorului general în jocurile politice ale PSRM a determinat Procuratura Generală să vină cu un comunicat în care spune că nu are nevoie de intermediari pentru a-și face cunoscute intențiile. Totuși, faptul că socialiștii nu se stingheresc să recurgă la numele lui Stoianoglo ca sperietoare denotă „respectul” pe care i-l poartă noului procuror general. Știu ei ceva ce nu știm noi, probabil.

Ca orașul Glupovo (Tâmpești)

Nedispunând nici puterea, nici opoziția majoritatea în Parlament, Republica Moldova s-a pomenit, ca orașul Glupovo (Tâmpești), descris de Saltîkov-Șcedrin, într-o situație de impas: când mișcarea înainte e foarte grea, iar înapoi – imposibilă. Urnirea din punctul mort depinde de liderii PAS și PD. Numai că, ironia sorții, nici unii, nici alții nu vor să meargă înainte, primii se tem că-și vor păta hainele, iar ultimii nu au niciun interes. Impasul e stihia, e momentul lor de glorie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Tarnacop 03.07.2020 09:39

La Grupul Infractional Organizat -PD-PSRM sa schimbat doar pahanul(in lumea interlopa lucru fregvent)

SeVeN 03.07.2020 10:28

Comportamentul totalmente banditesc-mafiot, iar din punct de vedere uman-moral, primitiv-bădărănesc, de haită al socialiştilor-dodonişti din ultimele zile, ca reacţie la cazul Gaţcan, poate fi parţial asemănat cu situaţia descrisă în "Ferma animalelor" de George Orwell, dar mai mult, totuşi, se potriveşte expresia rusă СКОТОБАЗА, prin care ruşii cataloghează comportamentul unor asemenea indivizi loviţi puternic la cap...

V. Pădureanu 03.07.2020 10:59

Cea mai potrivita descriere a socialismului o putem gasi de la Ivan Solonevici "Dictatura impotentov (sotialism, ego prorocestva i ih realizatia)...

ion 03.07.2020 12:31

PSRM si Kuliocul e o structura subversiva a unui stat strain, perfida, toxica si antinationala, piatra de moara la gatul Moldovei. Socialismul nu dureaza decit pina se termina banii altora.

Jul 03.07.2020 22:40

Nu era un loc mai potrivit pe Tera unde să se petreacă un asemenea caz. În RM, unde „națiunea civică” este o găselniță pentru a se putea întreprinde orice acțiune a forțelor antinaționale subvenționate și coordonate dintr-un centru de putere bine știut. Este inadmisibil să se discute o cerere de renunțare la mandat prin intermediari. Renunțarea la un drept, cum este cazul în discuție, nu poate fi discutată și soluționată decât după asculatarea persoanei respective pentru a se cunoaște dacă intelectiv și volitiv renunțarea la drept îi aparține sau este indusă prin violență fizică sau verbală ori prin alte mijloace apte să-i vicieze înțelegerea și/ori voința.Maniera în care s-a procedat în parlementul dominat de staliniști aduce aminte de anii dictaturii proletare dure când pentru un simplu cuvânt care deranja, fără judecată, așa-zișii reacționari erau închiși sau trimiși în gulag. Adunătura de brute din jurul lui Dodon, fără nici un orizond, fălcoși și cu ochii injectați de ură proletară au dus deja RM în „timpul” lor de glorie care l-a avut ca artizan pe I.V. Stalin.Pe zi ce trece Europa se îndepărtează tot mai mult de RM astfel că acest tărâm va deveni un muzeu viu al anilor 46-52. Ce păcat pentru un popor european care, din prea multă bunătate, dar și ignoranță planificată, a permis să fie încălecat de o gruparea mafiotă care practică metode de sorginte comunistă.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md