23:00:47 21.01.2019
 
Stiri

NEMULTUMIRILE Chișinăului, în legătură cu abuzurile la adresa unor funcționarii de rang înalt din R. Moldova, discutate la Moscova

Politică 08.11.2018 16:19 Vizualizări1447 Autor: Ziarul National
NEMULTUMIRILE Chișinăului, în legătură cu abuzurile la adresa unor funcționarii de rang înalt din R. Moldova, discutate la Moscova

La Moscova, în cadrul consultările politice interministeriale, au fost examinate problemele cu care s-au confruntat funcționarii de rang înalt și alte persoane oficiale din R. Moldova în timpul deplasărilor de serviciu în Federația Rusă.

În cadrul discuțiilor, cele două delegații, conduse de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tatiana Molcean, și viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Grigori Karasin, au convenit să fie „depășite aceste complicații”.

În cadrul negocierilor, au fost examinate unele probleme ale relațiilor bilaterale, în special privind subiectele importante de pe agenda relațiilor interstatale.

Părțile au reiterat necesitatea continuării dialogului politic la diferite nivele în scopul eliminării dificultăților și problemelor existente în relațiile bilaterale în vederea colaborării reciproc avantajoase.

Șefii delegațiilor au trecut în revistă subiectele cooperării comercial-economice, care reprezintă interes pentru ambele părți, inclusiv organizarea și desfășurarea întrevederii co-președinților Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare comercial-economică.

În cadrul discuției au fost examinate proiectele acordurilor interguvernamentale de cooperare în domeniul migrației forței de muncă și cel al readmisiei, precum și Programul cooperării în domeniul umanitar.

De menționat că aceste consultări interministeriale au loc la solicitarea părții ruse.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md