02:39:57 23.09.2018
 
Stiri

NATO: Cu trupe de ocupație în Georgia, Moldova și Ucraina, Rusia nu este în măsură să acuze alianța nord-atlantică

Politică 24.08.2018 16:40 Vizualizări1699 Autor: Ziarul National
NATO: Cu trupe de ocupație în Georgia, Moldova și Ucraina, Rusia nu este în măsură să acuze alianța nord-atlantică Pagina de Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia trebuie să-și întărească infrastructura militară de la graniță, ca răspuns la apropierea de frontierele sale a infrastructurii NATO. Declarația a fost facuta de Putin miercuri, la o conferință de presă cu omologul său finlandez Sauli Niinisto, transmite Reuters.

Potrivit președintelui rus, Rusia nu aduce infrastructura mai aproape de granițele NATO, spre deosebire de țările membre ale Alianței.

În aceeași zi, NATO a respins acuzațiile lui Putin, afirmând că trupele alianței sunt cu mult mai puțin numeroase decât forțele ruse mobilizate la granițele țărilor NATO, se arată în scrisoarea adresată agenției Reuters de către purtătorul de cuvânt al secretarului general al Alianței, Oana Lungescu.

„Acțiunile NATO sunt defensive, proporționale și pe deplin conforme cu obligațiile noastre internaționale”, a declarat Lungescu.

„NATO a dislocat 4 000 de militari în partea de est a Alianței, pentru a preveni orice agresiune posibilă. Aceste trupe nu pot fi comparate cu unitățile dislocate de Rusia. Ba mai mult, Rusia menține forțe armate în Ucraina, Georgia și Moldova, împotriva voinței guvernelor lor ..“, a adăugat Lungescu, citată de Pagina de Rusia.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md