14:43:26 16.06.2019
 
Stiri

Năstase ÎNCINGE spiritele la București. Acesta spune că președinții României au decorat cu distincții de stat „CRIMINALI” din R. Moldova

Politică 12.10.2018 16:42 Vizualizări4926 Autor: Ziarul National
Năstase ÎNCINGE spiritele la București. Acesta spune că președinții României au decorat cu distincții de stat „CRIMINALI” din R. Moldova captură

Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, consideră că, de-a lungul anilor, președinții României, fără a da și nume, ar fi acordat distincții de stat unor „criminali” din R. Moldova. Declarația a fost făcută astăzi la București, în cadrul dezbaterii: „R. Moldova Azi - integrare europeană între speranțe și dezamăgiri”, organizate de Fundația Universitară a Mării Negre.

Întrebat dacă ar fi posibil ca viitorul Parlament de la Chișinău să voteze Unirea cu România și ce a făcut dânsul pentru a apropia Unirea, Năstase a spus: „Obiectivul european și unionist nu ar trebui să înregimenteze oameni în anumite partide. Cei mai sinceri unioniști îi veți găsi acum în PPDA și PAS. Ce am făcut eu? Eu nu-s mulțumit ce s-a realizat în ultimii 30 de ani pe această dimensiune. Iată de ce eu am apelat la proiecte și am mers la cei mai de succes primari din România și UE. Eu m-aș bucura dacă primarii noștri se vor interesa de proiectele din România, de interconectare pe anumite domenii”.

Ulterior, liderul PPDA i-a criticat pe cei care se declară unioniști și a spus că „tot felul de criminali” au primit distincții din partea statului român.

„Rețineți, în R. Moldova au fost decorați cu distincții ale statului român tot felul de criminali. Repet, criminali. Au venit la București și s-au dat unioniști, foarte mari naționaliști… în realitate erau niște hoți ordinari”, a spus Năstase, iarăși fără a oferi nume concrete.

Totodată, acesta a spus că în curând președintele Klaus Iohannis urmează să mai acorde o distincție de stat „unui criminal” din R. Moldova. „Rețineți, urmează să mai primească unul distincție în ianuarie. Atenție, stat român, pentru că se discreditează niște lucruri foarte bune și nobile. De „Steaua României” au beneficiat oameni de mare valoare din România și alte părți și nu poate fi dată la întâmplare oricui. Așa s-a întâmplat în trecut și se mai preconizează pe viitor”, a conchis Andrei Năstase.

De menționat că mai multe personalități din R. Moldova au primit distincții de stat ale României. Printre personalitățile marcante decorate de Preşedinţia României se numără: primul premier al R. Moldova, Mircea Druc, și președintele primului Parlament al R. Moldova, Alexandru Moșanu. Ambii au fost decorați cu Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de Mare Ofiţer. În aceeaşi listă intră academicianul Mihai Cimpoi, decorat cu Ordinul Național „Steaua României”, în grad de Comandor, fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă și directorul general al Grupului Editorial „Litera”, Anatol Vidrașcu - decorați cu același ordin în grad de Ofițer. Preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Două Inimi Gemene”, Eugenia Marin (mama Doinei Aldea - Teodorovici), a fost decorată cu „Steaua României” în grad de Cavaler. Și jurnaliștii Val Butnaru, Constantin Tănase, compozitorul Eugen Doga, lingvistul Nicolae Mătcaş au primit ordine din partea președintelui României.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Teodor 12.10.2018 18:18

Chisorcosul a facut ordine in Moldova si acum a trecut Prutul in Romania sa faca ordine. Mulgau prost.

Alexei 12.10.2018 18:58

iată adevărata față a acestui măgar pe nume Năstase, care la Chișinău era gata să pună batista pe țambalul UE al țării, da la București se dă mare unionist și european, fuu canalie ipocrită ce ești

savin ion 12.10.2018 21:56

Tot ce iese din gura lui A.Nastase ,se lipeste ca nuca de perete.Acum simte, ca dupa delaratiile lui.iesite ca de la unul ce l-a apucat panticaria,se raresc unionistii a mai trasnit-o si pe asta pe negandite.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

13.06.2019 11:53 Nicolae Negru Nicolae Negru, despre declarația lui ...

10.06.2019 11:38 Ziarul National Victor Chirilă: „Regimul a fost înfrâ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md